search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:05
MENU CLOSE

Άτοκα δάνεια σε βουλευτές χορηγεί η Βουλή

21.05.2015 18:00
Άτοκα δάνεια σε βουλευτές χορηγεί η Βουλή - Media

Την έγκριση της έδωσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την χορήγηση άτοκων δανείων σε 12 παλιούς και νέους βουλευτές όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την Πέμπτη το απόγευμα.

 

Την έγκριση της έδωσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την χορήγηση άτοκων δανείων σε 12 παλιούς και νέους βουλευτές όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την Πέμπτη το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων άναψαν το «πράσινο φως» στα αιτήματα των βουλευτών για δάνεια που, κατά περίπτωση,  κυμαίνονται από 7.000 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγηση άτοκων δανείων από το Ταμείο Αρωγής δεν αποτελεί νέο προνόμιο των βουλευτών, οι οποίοι μπορούν να λαμβάνουν χρηματικά ποσά μέχρι και 15.000 ευρώ και κατόπιν η Βουλή κρατά παρακρατεί περίπου 50 ευρώ κάθε μήνα από την αποζημίωση τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας τάχθηκε κατά της αδειοδότησης, προτείνοντας την κατάργηση του Ταμείου Αλληλεγγύης των βουλευτών, ωστόσο, διαφώνησε ο Α΄ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλέξης Μητρόπουλος, υποστηρίζόντας ότι πρέπει η Βουλή να συνεχίζει να στηρίζει όσους βουλευτές έχουν ανάγκη.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφασίστηκε η τοποθέτηση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής, ως Προέδρου της επιτροπής «Πόθεν Έσχες». 

Όπως αποφασίστηκε, την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο την έγκριση του νέου ΔΣ της ΕΡΤ. Επίσης, η Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη για την υπόθεση της Siemens ενώ θα παραστεί ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της εξεταστικής που διερεύνησε το σκάνδαλο Siemens, Σήφης Βαλυράκης.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:05