search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:29
MENU CLOSE

Τηλεδιάσκεψη Παπακωνσταντίνου- Fitch & Moody’s

12.01.2011 08:03
Τηλεδιάσκεψη Παπακωνσταντίνου- Fitch & Moody’s - Media

Τηλεδιάσκεψη θα έχει την Τετάρτη, ή το αργότερο την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με στελέχη των οίκων αξιολόγησης Fitch και Μoody’s.

Τηλεδιάσκεψη θα έχει την Τετάρτη, ή το αργότερο την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με στελέχη των οίκων αξιολόγησης Fitch και Μoody’s.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι η ενημέρωση των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και για τις προοπτικές που διανοίγονται ενόψει της παράτασης της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Μoody’s έχουν θέσει υπό αρνητική αναθεώρηση της αξιολόγηση της Ελλάδας και των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων, θεωρώντας πως η συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης μετά το 2013 δυσκολεύει μακροπρόθεσμα την εξυπηρέτηση του χρέους των αδύναμων οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ.Ζανιάς αναμένεται να ενημερώσουν τα στελέχη των οίκων για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2010, για τα διαρθρωτικά μέτρα του 2011, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την χορήγηση παράτασης για την αποπληρωμή των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης, απόφαση που θα ληφθεί στα επόμενα Eurogroup.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50