search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:44
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Αυτή πρέπει να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση μαζί τους

28.05.2015 14:16
Νέο τιτίβισμα Βαρουφάκη κατά των ΜΜΕ: «Ο Γκαίμπελς ζει» - Media

Φανερή μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο πολύ η οικονομική ασφυξία που μας έχουν προκαλέσει οι δανειστές, με σκοπό την διαιώνιση της παρακμής.

 

Φανερή μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο πολύ η οικονομική ασφυξία που μας έχουν προκαλέσει οι δανειστές, με σκοπό την διαιώνιση της παρακμής.

Ο έντιμος συμβιβασμός για αυτούς δεν έχει καμία τύχη  αφού από τους εταίρους εκλαμβάνεται ως αδυναμία η οποία θα ενθαρρύνει και άλλους να γίνουν στασιαστές.

Για το λόγο αυτό κλείνουν τα αυτιά τους όταν ο Βαρουφάκης  λέει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, από το 2010 έχει πάψει να είναι εξυπηρετήσιμο. Μάλιστα   επισημαίνει και το γεγονός  ότι η Ευρώπη δεν είχε ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και τη πολιτική βούληση να προβεί σε δομικές αλλαγές και να αντιμετωπίσει τη ρίζα του κακού, και έτσι προσπάθησε να συγκαλύψει το πρόβλημα.

Όσο για το ΔΝΤ, κάνει λόγο για μια πάρα πολύ σκοτεινή πλευρά που είχε, ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα είχε κάποιους στόχους που αναιρούν τη δυνατότητα της Ευρώπης να βλέπει τον εαυτό της στα μάτια.

«Από τα 312 δισ. ευρώ που χρωστάει η Ελλάδα, είναι λιγότερα από 20 δισ. του ΔΝΤ. Είναι όμως ο μόνος από τους τρεις θεσμούς που παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και ήταν ο μόνος που έκανε κριτική στην ΕΕ και είπε mea culpa», τόνισε ο Βαρουφάκης.

Οι θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και πρέπει να είναι η τελευταία διαπραγμάτευση μαζί τους, καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ των νησιών κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ωστόσο δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στους συντελεστές του ΦΠΑ για τα νησιά ως την 1η Σεπτεμβρίου παρατηρώντας όμως παράλληλα ότι «δέσμευση στο διηνεκές δεν μπορεί να υπάρξει».

«Η πίεση είναι ασφυκτική», σημείωσε και τόνισε ότι «τα επιχειρήματά μας τα θέτουμε σε όλα τα επίπεδα και είναι αδιάσειστα» και ότι ακόμα και οι ομόλογοί του υπουργοί όπως ο Ισπανός κ.ά. παραδέχονται ότι και για τα δικά τους νησιά ισχύουν χαμηλότεροι συντελεστές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41