search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:59
MENU CLOSE

Άγριος καυγάς Τσιρώνη – Τατούλη μπροστά στις κάμερες (Video)

28.05.2015 17:48

Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

 

Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Όλα άρχισαν μετά από ερώτηση δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σχετικά με το αν η δημιουργία του νέου προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, θα σημάνει ότι θα διακοπεί το έργο της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ (χωματερών) και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «δεν μπορεί κανένας από την κυβέρνηση να σταματήσει το δικό μας έργο. Είναι μια πολιτική αντίληψη που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Σοβιέτ, το 2015. Θέλω οι κύριοι υπουργοί, όταν έρχονται εδώ και μάς επισκέπτονται, να έχουν το ίδιο θάρρος και την ίδια αποφασιστικότητα μ’ εμάς και να τοποθετούνται στα ίσα. Ο κ. Βούτσης (που χθες μιλώντας στον Alpha δήλωσε ότι θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός της Περιφέρειας) να καθίσει εκεί που είναι και να μην παραβιάζει το Σύνταγμα. Δεν μπορούν να θέλουν να αποδομήσουν έναν δημοκρατικό θεσμό. Θα μάς βρουν απέναντι. Θα είμαστε απέναντι στον οποιονδήποτε».

«Μη μου λέτε θα μπούμε πάλι στο κίνημα δεν πληρώνω, πιάνοντας τους δημάρχους και τάζοντάς τους λαγούς και πετραχήλια. Δεν έχετε καμία δυνατότητα. Σήμερα το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δώσει 9.000 ευρώ στους μαθητές για να συμμετάσχουν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών», είπε ακόμα ο Π. Τατούλης, οδηγώντας σε έκρηξη τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος.

«Υπερβαίνει τα όρια της φιλοξενίας σας ο τρόπος που μιλάτε. Είμαι νέος στην πολιτική πολύ νεότερος από εσάς και σέβομαι την εμπειρία σας, αλλά θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη αυτοκριτική αυτή η ζοφερή -για να μην πω άθλια- πραγματικότητα που ζει η χωρά μας στο θέμα των απορριμμάτων, έχει ονοματεπώνυμο και ευθύνες. Δεν μπορείτε εσείς που διοικείται αυτή την Περιφέρεια επί μακρόν και σέβομαι την ιστορία σας, να είσαστε πάντα τιμητής και πάντα έξω από τις ευθύνες», είπε ο κ. Τσιρώνης, και συνέχισε:

«Δεν είναι δυνατόν να έρχομαι σε μια Περιφέρεια και να ακούω για Σοβιετία και ότι είμαστε αιθεροβάμονες. Εάν είμαι αιθεροβάμων, εγώ αντίστοιχα σας αποκαλώ υπεύθυνο της ζοφερής αυτής πραγματικότητας. Είχατε όλο το χρόνο να το λύσετε γιατί η πολιτική που υπηρετείται διαχειρίζεται την χώρα μας, επί δεκαετίες. Οι ευθύνες οι δικές σας είναι βαρύτατες. Είστε πολύ υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Πελοπόννησο. Πείτε πρώτα ‘’συγγνώμη Ελληνικέ λαέ’’ που σε έφερα σε αυτά τα χάλια αλλά θα τα διορθώσουμε».

Δείτε το βίντεο από τον καυγά: (το βίντεο είναι από το kalimeraarkadia.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:58