search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:43
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 02-06-2015

02.06.2015 05:07
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 03-06-2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας:

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χαράτσι σε 150.000 επιχειρήσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ξεχασμένο «λογαριασμό» 130.000.000 ευρώ στέλνει η κυβέρνηση. Μέγα θέμα με τις εταιρίες που έχουν εν τω μεταξύ κλείσει. Από 800 έως και 1.000 ευρώ καλούνται τώρα να πληρώσουν αναδρομικά όλα τα νομικά πρόσωπα (συν 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα)».

ΕΘΝΟΣ: «Δραματική νύχτα σε Βερολίνο & Αθήνα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μια καθοριστικής σημασίας δραματική νύχτα μεταξύ των εταίρων και της κυβέρνησης, που επιχειρούσαν να καταγράψουν βήματα για τον προσδοκώμενο κείμενο συμφωνίας, ήταν η χθεσινή. Στο Βερολίνο η τριμερής συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ μετατράπηκε σε πενταμερή σύσκεψη για το ελληνικό ζήτημα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αλέξη πρόσεχε μην πέσει το… αεροπλάνο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ο Αλέξης Τσίπρας, ένας νέος άνθρωπος 40 ετών, έχει βρεθεί κυριολεκτικά στο «μάτι του κυκλώνα». Όλα γύρω του –και γύρω της Ελλάδας- περιστρέφονται με μανιασμένη ταχύτητα. Από σενάρια για πτώχευση και ντόμινο οικονομικών καταρρεύσεων μέχρι σαφείς προειδοποιήσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πρόωρες συντάξεις-Οι 35 κατηγορίες που καταργούνται»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έως και 17 χρόνια αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης. «Χαμένες» της μεταρρύθμισης οι μητέρες με ανήλικο τέκνο. Η «ελάχιστη» ηλικία εξόδου θα είναι το 62ο έτος, ενώ χιλιάδες ασφαλισμένοι συμπαρασύρονται στα 67. Οι αλλαγές έρχονται από το 2016 με μικρή (ή καθόλου) μεταβατική περίοδο».

ΕΣΤΙΑ: «Σε κατήφορο επί δώδεκα μήνες!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η περυσινή εορτή του Αγίου Πνεύματος έμελλε να αποδειχθεί αρνητικό ορόσημο για τον τόπο. Ήταν Δευτέρα 9 Ιουνίου και την ημέρα εκείνη ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ανεκοίνωσε τον ανασχηματισμό της Κυβερνήσεώς του, διαμηνύοντας ουσιαστικώς ότι εγκαταλείπει την αυστηρή οικονομική πολιτική του μνημονίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η όπερα της πεντάδας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε πενταμερή συνάντηση των θεσμών μετατράπηκε η τριμερής των Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ. Στο Βερολίνο έφτασαν και η Λαγκάρντ με τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη Ντράγκι. Μετά τη συνεδρίαση –δείπνο που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες οι πέντε έστειλαν νέο τελεσίγραφο στην Αθήνα ότι δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς πολιτικό κόστος, σύμφωνα με γερμανικές πηγές».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μεγαλώνουν τον λογαριασμό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη μικρή ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου βάζουν ξαφνικά στο τραπέζι οι θεσμοί μεγαλώνοντας τον λογαριασμό για την κυβέρνηση. Διαμηνύουν ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της συμφωνίας, καθώς κατατάσσουν την Ελλάδα –μαζί με τη Βουλγαρία- στις χώρες με μονοπωλιακό καθεστώς στον ενεργειακό τομέα».

KONTRA NEWS: «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Απέτυχε ο στραγγαλισμός μας με τη θηλιά»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μαθήματα στρατηγικής στους Ευρωπαίους ηγέτες παραδίδει ο Αλέξης Τσίπρας με τη σθεναρή αντίσταση που προβάλλει στους εκβιασμούς των λεγόμενων εταίρων μας. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η μεγαλύτερη και εγκυρότερη Γαλλική εφημερίδα, η La Tribune».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πυρετός διαβουλεύσεων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «καθοριστικές για την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι οι παράλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ σε Βερολίνο και Μ. Μαξίμου, με τις πιέσεις για συμφωνία να εντείνονται, αλλά και τον χρόνο να τελειώνει όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες λήξης των πληρωμών χρεολυσίων».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:43