search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:35
MENU CLOSE

Βρετανία: Έκκληση για συγκρότηση αντιευρωπαικού μετώπου

06.06.2015 14:24
Βρετανία: Έκκληση για συγκρότηση αντιευρωπαικού μετώπου - Media

Ο ηγέτης του βρετανικού αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP έκανε σήμερα έκκληση προς τους βετεράνους ευρωσκεπτικιστές από αντίπαλα του δικού του κόμματα, τόσο Συντηρητικούς όσο και Εργατικούς, να αφήσουν στην άκρη τις “προσωπικές έχθρες” και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

 

Ο ηγέτης του βρετανικού αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP έκανε σήμερα έκκληση προς τους βετεράνους ευρωσκεπτικιστές από αντίπαλα του δικού του κόμματα, τόσο Συντηρητικούς όσο και Εργατικούς, να αφήσουν στην άκρη τις “προσωπικές έχθρες” και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η εκστρατεία του “Ναι” στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά πολλοί ευρωσκεπτικιστές, περιλαμβανομένων ανώτερων αξιωματούχων στο Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Κάμερον, περιμένουν να δουν ποιές μεταρρυθμίσεις θα συντελεστούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ προτού εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Ο Κάμερον επιχειρεί να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ προτού προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2017.

Ο Φάρατζ είπε ότι θα είναι πολύ αργά για να αρχίσει μία σωστή εκστρατεία του ”Οχι” αν ο Κάμερον διοργανώσει το δημοψήφισμα στις αρχές του επόμενου έτους. “Αν συμβεί αυτό, η εκστρατεία του ‘Οχι’ απλώς δεν θα έχει αρκετό χρόνο για να οργανωθεί και να κινητοποιηθεί”, δήλωσε ο Φάρατζ στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Φάρατζ είπε ακόμη ότι δεν βλέπει το UKIP, το οποίο εξασφάλισε σχεδόν 4 εκατομμύρια ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου, να ηγείται της εκστρατείας του “Οχι”, αλλά θα συντασσόταν με μία ευρεία ομάδα από ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, πολιτικούς και άλλους για τον κοινό αυτό σκοπό.

Ο Κάμερον θέλει να περιορίσει την πρόσβαση των μεταναστών της ΕΕ στο βρετανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, να βελτιώσει την ενιαία αγορά και να διασφαλίσει ότι οι εκτός ευρωζώνης χώρες δεν θα τεθούν σε μειονεκτική θέση από την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Κάποιοι από τους ηγέτες του επιχειρηματικού χώρου έχουν αρχίσει να προειδοποιούν για τον πιθανό κίνδυνο για την οικονομία της Βρετανίας σε περίπτωση που η χώρα ψηφίσει υπέρ της εξόδου της από την ΕΕ, ενώ οι υποστηρικτές της ΕΕ θα δημιουργήσουν σύντομα μία νέα ομάδα που θα πραγματοποιήσει εκστρατεία για το “Ναι”, δήλωσαν πηγές τον περασμένο μήνα στο Ρόιτερς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15