search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:03
MENU CLOSE

Μοσκοβισί: Πρέπει να αποφύγουμε το ενδεχόμενο ενός Grexit για το καλό της Ευρώπης

16.06.2015 13:12
Μοσκοβισί: Δύσκολο Eurogroup, αλλά εφικτή μια λύση - Media

Την αντίθεσή του με την περίπτωση ενός Grexit εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

 

Την αντίθεσή του με την περίπτωση ενός Grexit εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

O Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων υπογράμμισε την ανάγκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφύγει μία αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετά από δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων που αναφέρθηκαν στην προοπτική αυτή, μεταδίδει το Bloomberg. 

“Κάθε χώρα που εγκαταλείπει τη ζώνη του ευρώ, ή που υποφέρει εντός του πλαισίου της ευρωζώνης, είναι πρόβλημα για το ευρωπαϊκό project και το project του ευρώ” δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέδριο στις Βρυξέλλες την Τρίτη. “Γι αυτό πρέπει να το αποφύγουμε”.

Αν και το μπλοκ του ευρώ είναι πλέον αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσει “κάθε είδους κατάσταση”, η σημασία της ζώνης του ευρώ είναι μεγαλύτερη από απλώς μία ομάδα χωρών με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, είπε ο Μοσκοβισί.

“Είμαι συνδεδεμένος με δύο χαρακτηριστικά του ευρώ” δήλωσε. “Το πρώτο είναι η ακεραιότητα και το δεύτερο ότι είναι μη αναστρέψιμο”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50