search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:06
MENU CLOSE

Τι απάντησε ο Στουρνάρας στην «πρόσκληση» της Ζωής

20.06.2015 06:56
Τι απάντησε ο Στουρνάρας στην «πρόσκληση» της Ζωής - Media

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρουσιαστεί τη Δευτέρα ο Γιάννης Στουρνάρας.

 

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρουσιαστεί τη Δευτέρα ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας χθες με δημοσιογράφους η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα λάβει κλήση ώστε να παραστεί την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι προκειμένου να καταθέσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2012, του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική εταιρεία Siemens. «Υπάρχουν και συνέπειες αν δεν έρθει», ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε σχετικά με την περίπτωση να μην εμφανιστεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από την πλευρά του άφησε να διαρρεύσει από κύκλους προσκείμενους σε εκείνον, ότι δεν έχει λάβει επίσημη «πρόσκληση», αλλά κι ότι ακόμη κι αν πάρει δεν θα μπορούσε την Δευτέρα, που κρίνεται η τύχη της χώρας.

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Στουρνάρας, σέβεται τους Έλληνες βουλευτές, και άλλωστε τα δυο χρόνια που ήταν υπουργός είχε ανταποκριθεί και πάντοτε τους ενημέρωνε. Όχι μόνο στη Βουλή άλλα και κατ ιδίαν, παρά τη δυσκολία της συγκυρίας και ουδέποτε επιφύλασσε εκπλήξεις για την οικονομική συγκυρία», ανέφεραν συνεργάτες του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου φέρεται να έχει κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens. Παρά τα δημοσιεύματα αυτά, δεν έχει λάβει πρόσκληση. Ακόμα όμως και αν λάβει, την ερχόμενη Δευτέρα δεν είναι δυνατόν να προσέλθει στη Βουλή, διότι οι βασικοί πυλώνες του οικονομικού μας συστήματος πρέπει να είναι σε επιφυλακή».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50