search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:24
MENU CLOSE

«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή – Πρόγευση σύγκρουσης για την επικύρωση της συμφωνίας

23.06.2015 11:03
Live η συζήτηση της κυβερνητικής πρότασης για συμφωνία στην επιτροπή της Βουλής - Media

Ο κακός χαμός επικράτησε με το καλημέρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η σφοδρή πολιτική σύγκρουση έφερε την αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση.  

 

Ο κακός χαμός επικράτησε με το καλημέρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η σφοδρή πολιτική σύγκρουση έφερε την αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση.   

Οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν από τον υπουργό Δημήτρη Στρατούλη να ενημερώσει για την επικείμενη συμφωνία, έκαναν λόγο για ένα φιλολαϊκό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβερνητική πλευρά, η οποία στην συνέχεια θα το πάρει πίσω εξαιτίας της συμφωνίας που επίκειται να υπογραφεί, υποστηρίζοντας ότι είναι ελλιπής η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο. Από την πλευρά τους βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου ανέφεραν ότι «η μνημονιακή αντιπολίτευση επιχειρεί να εκπροσωπήσει τους δανειστές εντός της Βουλής».

«Την ώρα που διαφαίνεται μία συμφωνία με μέτρα 8 δις, μειώσεις μισθών συντάξεων , περικοπές πρόωρων, αυξήσεις εισφορών, έρχεται το Υπουργείο με πακέτο παροχών. Αυτό παραπέμπει σε μία διγλωσσία έξω μέτρα, μέσα πρωτοβουλίες παροχολογικές. Ο εμπαιγμός έχει όριο, έχουμε κάθε καλή πίστη να έρθουμε και να συζητήσουμε και να συνεισφέρουμε, όμως με την επιμονή δεν μας δίνετε άλλη εκδοχή από το να αποχωρήσουμε από τη διαδικασία» σημείωσε ο «γαλάζιος» Νίκος Παναγιωτόπουλος την ώρα που η ΝΔ αποχωρούσε από την συζήτηση. Όπως υποστήριξε μάλιστα «ζητήσαμε μια σοβαρή έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μας αναγκάζετε να αποχωρήσουμε καθώς επί τι να συζητήσουμε χωρίς να ξέρουμε το πόθεν;»…

«Το ν/σ συνοδεύεται από έκθεση του ΓΛΚ υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Υπουργό Τα 300 εκατ. είναι ένα απίστευτο νούμερο που δεν υπάρχει μέσα στην έκθεση. Είναι πολύ συγκεκριμένη και λέει από πού προέρχεται η καθεμιά δαπάνη. Και το ν/σ προβλέπει και έσοδα από την αντιμετωπίση εισφοροδιαφυγής, μαύρης εργασίας… Το κόστος είναι 3-4 φορές μικρότερο από αυτό που αναφέρεται. Δεν αξίζει να κάνετε τέτοια αντιπαράθεση για ένα ν/σ που λύνει τόσα προβλήματα. Η έκθεση ΓΛΚ υπάρχει και η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει», σημείωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Μετωπική βουλευτών

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Βασίλης Οικονόμου από την ΝΔ σημείωσε ότι «Πρώτη φορά βλέπω αντιπρόεδρο κοινοβουλίου να εισηγείται νομοσχέδιο για κόμμα», εγκαλώντας την αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος του απάντησε πως «Όταν γίνεις γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ να καθορίζεις εσύ ποιος θα μιλά και ποιος όχι. Μπορεί βέβαια και αυτό να γίνει μιας και έχετε αλλάξει τόσα κόμματα». Με τον Βασίλη Οικονόμου να του λέει ότι «Εσείς κύριε Πετράκο με την σπουδαία πολιτική σας είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για μένα. Από κομουνιστής γίνατε τώρα μνημονιακός».

Και στην συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ των δυο βουλευτών:

Πετράκος: «Να ανακαλέσει ο Οικονόμου. Είναι γνωστή η διαδρομή μου. Εκείνος αλλάζει τα κόμματα σαν πουκάμισα».

Οικονόμου: «Εγώ από πού έχω περάσει το λέει το βιογραφικό μου. Εσείς πείτε μου τι έχετε κάνει.

Την ώρα του καυγά ο Στάθης Λεουτσάκος έλεγε συνεχώς «Μιλάνε όλοι μιλά και ο Οικονόμου. Μιλούν όλοι μιλούν και οι γυρολόγοι».

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Στάθης Λεουτσάκος συγκρούστηκε με τον Μάκη Γιακουμάτο, ο οποίος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει. Παίρνεις από τους συνταξιούχους και έρχεστε εδώ και κάνετε τον Καραμουρτζούνη», με τον Στάθη Λεουτσάκο να του λέει «Κάτσε καλά Γεράσιμε» και τον «γαλάζιο» βουλευτή να του απαντά πως «δεν μας αφήνετε να μιλήσουμε. Δεν θα μας κάνετε Βόρεια Κορέα»…  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50