search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Ποια είναι τα προκαταρκτικά που ανεβάζουν την ερωτική διάθεση στα ύψη

23.06.2015 13:05
Ποια είναι τα προκαταρκτικά που ανεβάζουν την ερωτική διάθεση στα ύψη - Media

Δεν είναι μια τρυφερή αγκαλιά, ούτε η θέα μιας ερωτικής σκηνής, ούτε καν το μασάζ.

 

Δεν είναι μια τρυφερή αγκαλιά, ούτε η θέα μιας ερωτικής σκηνής, ούτε καν το μασάζ.

Σύμφωνα με έρευνα του κολεγίου Λαφαγιέτ των ΗΠΑ, ένα βαθύ φιλί ξυπνά την ερωτική διάθεση και εκτοξεύει τη λίμπιντο ανδρών και γυναικών.

Ουσιαστικά το φιλί απελευθερώνει έναν «ποταμό» από χημικές ουσίες, όπως η ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και σαν ορμόνη της αγάπης και την κορτιζόλη η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό.

Όπως αναφέρει η καθηγήτρια ψυχολογίας Γουέντι Χίλ, «όταν ακουμπάμε τα χείλη μας σε εκείνα ενός αγαπημένου προσώπου, διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας. Συνειδητοποιούμε τι αισθανόμαστε για εκείνο, πώς μας συμπεριφέρεται, πόσο θα κρατήσει ο έρωτάς μας και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα όμως, αγνοούμε πως έτσι πατάμε το κουμπί για να ξεκινήσει μια σειρά αλυσιδωτών χημικών αντιδράσεων μέσα μας αρχέγονων αντιδράσεων που σκοπό έχουν τελικά την ερωτική και σεξουαλική ευχαρίστηση».

Τέλος, ο κάθε άνθρωπος, για κάθε λεπτό φιλιού καίει περίπου 30 θερμίδες, ενώ αν φιλί είναι ιδιαίτερα παθιασμένο, οι θερμίδες που καίγονται μπορεί να φτάσουν και τους 40.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:03