search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:09
MENU CLOSE

WikiLeaks: Ολάντ και Γκάμπριελ συζητούσαν για Grexit το 2012 πίσω από την πλάτη της Μέρκελ!

23.06.2015 20:59
WikiLeaks: Ολάντ και Γκάμπριελ συζητούσαν για Grexit το 2012 πίσω από την πλάτη της Μέρκελ! - Media

Μυστικές συνομιλίες με υπουργούς αλλά και τον Γερμανό αντικαγκελάριο για ενδεχόμενο Grexit, είχε σύμφωνα με αποκαλύψεις του ιστοτόπου WikiLeaks, ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ.

 

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του WikiLeaks, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλεία των ΗΠΑ, παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Γάλλου προέδρου, καταγράφοντας μεταξύ άλλων και ενδιαφέρουσες συνομιλίες για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, το ιδιαίτερα κρίσιμο 2012.

«Ο Γάλλος Πρόεδρος ενέκρινε μυστικές συναντήσεις ώστε να συζητήσει την κρίση στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα τις συνέπειες από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.» Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ολαντ έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό να κανονίσει μια συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς, για να εξεταστούν οι κίνδυνοι για τις γαλλικές τράπεζες.

Ο Ολαντ μάλιστα σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θέλησε να συναντήσει τον ηγέτη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για να συζητήσουν το ίδιο θέμα, όμως ζήτησε η συνάντηση να μείνει μυστική για να μην προκληθεί ζήτημα με την Άνγκελα Μέρκελ…

Εδώ η αποκάλυψη του ιστοτόπου WikiLeaks

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος ιστότοπος, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παρακολουθούσε την περίοδο 2006-2012 τις επικοινωνίες των προέδρων της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.

Τα έγγραφα αυτά, τα οποία έχουν διαβάθμιση “Άκρως Απόρρητον”, συμπεριλαμβάνουν πέντε εκθέσεις της NSA βασισμένες στις “υποκλοπές των επικοινωνιών” των τριών προέδρων της Γαλλίας οι οποίες προορίζονταν για τα ανώτερα κλιμάκια της “κοινότητας των πληροφοριών” των ΗΠΑ, σημειώνει η Λιμπερασιόν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50