search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:09
MENU CLOSE

Σκορπά τρόμο: ψάρι με ανθρώπινα δόντια επιτίθεται σε κολυμβητές και τρώει τους όρχεις τους (Video)

25.06.2015 07:11
Σκορπά τρόμο: ψάρι με ανθρώπινα δόντια επιτίθεται σε κολυμβητές και τρώει τους όρχεις τους  (Video) - Media

Ένα παράξενο είδος ψαριού επιτίθεται σε άνδρες την ώρα που κολυμπούν και κατακρεουργεί τα γεννητικά τους όργανα

 

Το ψάρι ονομάζεται Pacu, και έχει την ικανότητα να εντοπίζει τους άνδρες που κολυμπούν. Δεν επιτίθεται σε γυναίκες. Θεωρεί εξαιρετικό μεζέ τους… όρχεις. Όταν εντοπίσει λοιπόν έναν άνδρα κολυμβητή, ορμάει και στην κυριολεξία ξεσκίζει τους όρχεις του.

Πάντως εδώ στην Ελλάδα δεν πρέπει να μας πιάνει τρόμος, δεν κινδυνεύει κανένας άνδρας κολυμβητής, αφού το συγκεκριμένο είδος δε ζει στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής πληθυσμοί από το Pacu έχουν εντοπιστεί στη λίμνη Μίσιγκαν στο Ιλινόις, στη θάλασσα της Παπούα- Νέα Γουινέα και πριν από λίγες ημέρες στο Όρεσουντ της Σουηδίας.

Μάλιστα οι ψαράδες εκεί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το ψαρεύουν, αφού έχουν αναφερθεί περιπτώσεις, κατά τις οποίες το ψάρι αν και έξω από το νερό, όρμησε σε ψαρά, έκλεισε τα σαγόνια του γύρω από τους όρχεις του και τους έκοψε. Οι επιστήμονες που εξέτασαν το συγκεκριμένο είδος κατέληξαν πως έχει άμεση συγγένεια με τα πιράνχας του Αμαζονίου. Διαφέρει μόνο στο μέγεθος. Το Pacu είναι μεγαλύτερο και συχνά απαντώνται πληθυσμοί του όπου υπάρχουν ψάρια που αγγίζουν τα 12 κιλά. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση δεν είναι ο τρόπος επίθεσης και ο εκλεκτός μεζές που του αρέσει, αλλά το σχήμα των δοντιών του. Δεν διαφέρουν καθόλου από τα ανθρώπινα δόντια. Το Pacu, έχει τουλάχιστον τρεις σειρές από δόντια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:09