search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:06
MENU CLOSE

Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές με το «σίδερο»

26.06.2015 10:56
Διοικητής Αντιτρομοκρατικής για Επαναστατική Αυτοάμυνα: Προλάβαμε εντυπωσιακό χτύπημα - Media

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΄΄Π΄΄ αστυνομικοί εντόπισαν και στη συνέχεια συνέλαβαν δύο μέλη της διαβόητης συμμορίας των ληστών με το «σίδερο», η οποία κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις και βασανισμούς των θυμάτων τους.

 

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΄΄Π΄΄ αστυνομικοί εντόπισαν και στη συνέχεια συνέλαβαν δύο μέλη της διαβόητης συμμορίας των ληστών με το «σίδερο», η οποία κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις και βασανισμούς των θυμάτων τους.

Τα μέλη της συμμορίας έκαιγαν με την πυρακτωμένη πλάκα από ηλεκτρικό σίδερο τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν τα χρήματα που είχαν στο σπίτι τους.

Κλιμάκιο της υπηρεσίας του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση με τις αρμόδιες τοπικές αρχές προχώρησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των σκληρών κακοποιών.

Ύστερα από ταυτόχρονη και συντονισμένη επιχείρηση στην Γλυφάδα και στην Θεσσαλονίκη, συνελλήφθησαν δύο (2) άτομα 37 και 38 ετών από την Γεωργία, μέλη της οργάνωσης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 27χρονος, ο οποίος αναζητείται μαζί και με άλλους συνεργούς τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει  από το 2014 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και τα οποία  διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευθεί τα κατάλληλα μέσα (κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, οχήματα) ενώ προέβαιναν και στην παρακολούθηση των στόχων τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από τις οικίες τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκε μία (1) περίπτωση ληστείας  που διαπράχθηκε στις 4-12-2014 σε οικία στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν απειλήσει με ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος τις ενοίκους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων και των κοσμημάτων.

Εξιχνιάσθηκε επίσης και μία (1) περίπτωση διάρρηξης-κλοπής που διαπράχθηκε στις 2-6-2015  σε οικία στο Χαλάνδρι.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε οικίες στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Διάφορα κοσμήματα.

Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim

Πλήθος φωτογραφικών συσκευών.

Πλήθος usb stick.

Πινακίδες οχημάτων.

Τρία (3) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Πάντως, αξιωματικοί της Ασφάλειας, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα της συμμορίας αλλά είτε για περιφερειακά στελέχη είτε για ληστές, οι οποίοι μιμούνται τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50