search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00
MENU CLOSE

Γιούνκερ: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να επιτευχθεί συμφωνία

07.07.2015 07:24
Γιούνκερ: Η επίθεση με χημικά εναντίον αμάχων δεν ήταν η πρώτη - Aλλά πρέπει να είναι η τελευταία - Media

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και συμφωνία είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ξεκαθάρισε ότι είναι εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

 

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και συμφωνία είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ξεκαθάρισε ότι είναι εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, την ώρα που μιλούσε για συμβιβασμό και την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι επιτέθηκε στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ήταν μεγάλο λάθος που η χώρα εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ήταν σφάλμα που η Ελλάδα εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε ο Γιούνκερ, ωστόσο τόνισε ότι «πρέπει να εξευρεθεί κάποια λύση, δεν θα έχουμε λύση σε μία μέρα. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε τις συνομιλίες» είπε και τόνισε ότι «είναι η στιγμή να σταματήσουν τα ξεσπάσματα. Είναι απαράδεκτο να θεωρείται η Ευρωπαϊκή επιτροπή τρομοκράτης από την Ελλάδα. Θα συζητήσουμε και πάλι σήμερα, θα κατεβάσουμε τους τόνους. Το μπαλάκι βρίσκεται στην ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για μία συμφωνία» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γιούνκερ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Προφανώς σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού, οι Έλληνες μίλησαν και θα ήθελα να κατανοήσω τι είπαν, τους ετέθη ένα ερώτημα σε σχέση με κάτι που δεν υφίσταται, ποιο ήταν το ερώτημα στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο Γιούνκερ προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών που τον διέκοψαν.

«Χρειάζεται να κατανοήσουμε τι σήμαινε το δημοψήφισμα αυτό στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν όχι πάνω σε ένα κείμενο το οποίο δεν είναι προς συζήτηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει ότι το ερώτημα δεν αντιπροσώπευε την κατάσταση που ίσχυε την Κυριακή, πρέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός να εξηγήσει την ελληνική ψήφο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διαφωνήσουμε πάνω στις λεπτομέρειες, πρέπει να παρακάμψουμε εγωισμούς και να δούμε την κατάσταση ως έχει» είπε ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισε ότι «είναι εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» και κατηγόρησε όσους αυτές τις ημέρες μιλούν για Grexit.  «Το να πεταχτεί η Ελλάδα έξω από το ευρώ είναι πραγματικά ανεπιθύμητο σενάριο, εργαζόμαστε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα» είπε ο Γιούνκερ.

Τέλος ο Γιούνκερ υπερασπίστηκε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις θέσεις που εκφράζει σχετικά με την Ελλάδα και το δημοψήφισμα και άφησε αιχμές και για τις επικρίσεις που δέχθηκε ο ίδιος από χώρες που όπως είπε μιλάνε την ίδια γλώσσα με μένα (γαλλικά).

«Η Ευρωπαϊκή επιτροπή πρέπει να εκφέρει την άποψή της, εγώ δεν είμαι τεχνοκράτης φέρω πολιτική ευθύνη στους ώμους μου. Η ιδέα ότι  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να παραμένει άφωνος δεν πρέπει να συμβαίνει είναι δικαίωμα και καθήκον να μιλάει ανοιχτά. Νομίζω ότι είναι ευπρόσδεκτο ότι ο πρόεδρος του ΕΚ μιλάει ανοιχτά, ανεξαρτήτως για το εάν έχει επίσημη εντολή για αυτό» είπε ο Γιούνκερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00