search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Πάγωμα των τελών για το 2010 στο Δήμο Αθηνών

18.11.2009 12:18
Πάγωμα των τελών για το 2010 στο Δήμο Αθηνών - Media

Ο Δήμαρχος Αθηνών κ Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο το πάγωμα όλων των οικονομικών συντελεστών για το 2010 στα επίπεδα του 2008 και 2009. Η πρόταση εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο απο την πλευρά της όμως η Αντιπολίτευση εξέφρασε τις αντιθέσεις της.

Ο Δήμαρχος Αθηνών κ Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο το πάγωμα όλων των οικονομικών συντελεστών για το 2010 στα επίπεδα του 2008 και 2009. Η πρόταση εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πλευρά της όμως η Αντιπολίτευση εξέφρασε τις αντιθέσεις της.

Η πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη,  προβλέπει μηδενική αύξηση τελών για δεύτερη χρονιά σε   520.000 οικιακούς καταναλωτές.  Καμιά αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε 100.000 επαγγελματίες.  Απαλλαγή για δεύτερη χρονιά  των  πολύτεκνων από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού. Απαλλαγή των 3.000 περίπου τρίτεκνων οικογενειών από την υποχρέωση καταβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού. Πρότεινε την συνέχιση της απαλλαγής και για το 2010 των καταστημάτων και οικιών που υπέστησαν ζημιές τον Δεκέμβρη του 20008 καθώς επίσης και μείωση του   συντελεστή υπολογισμού του προστίμου για τους μικροπωλητές και τους περιπτερούχους.

Συνοπτικά , τα μέτρα αφορούν στα Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού, στο συντελεστή φόρου επί των Ηλεκτροδοτούμενων χώρων, που παραμένει στα επίπεδα τιμών του 2009, στο συντελεστή τελών κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων, βιτρινών-προθηκών, κινητών βιτρινών, οικοδομικών υλικών αλλά και για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων κίνησης τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης, στους συντελεστές τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε ασκούντες υπαίθριες στάσιμες δραστηριότητες, στους συντελεστές τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε περίπτερα και σε υπόγειες δεξαμενές υγρών καυσίμων καθώς και στα τέλη και δικαιώματα των Α΄, Β΄ και  Γ’ Κοιμητηρίων, που παραμένουν στα επίπεδα τιμών του 2009.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη αρνήθηκε να  ψηφίσει την οικονομική πρόταση του Δημάρχου για πάγωμα των τελών,  θεωρώντας   ότι τα τέλη ουσιαστικά πρέπει να μειωθούν και όχι να παραμείνουν σταθερά στα επίπεδα του 2009 και του προηγούμενου χρόνου. Επίσης  ο Στ. Λάμπρου από την «Συμπαράταξη»  πρότεινε να μειωθούν τα τέλη των τραπεζοκαθισμάτων κατά 3,5% ( όσο δηλαδή ήταν η προηγούμενη αύξηση), πρόταση που υποστηρίχτηκε από όλες της Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης  λόγω πτώσης του τζίρου των μαγαζιών στις λαϊκές γειτονιές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:02