search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Βουλή: Εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

24.07.2015 16:40
Όμιλος ΕΛΠΕ: Φωτοβολταϊκό σύστημα προσφέρει «Ενέργεια για Ζωή» - Media

Εκδήλωση για την συμπλήρωση 41 χρόνων από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας πραγματοποιείται την Παρασκευή το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

 

Εκδήλωση για την συμπλήρωση 41 χρόνων από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας πραγματοποιείται την Παρασκευή το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Μανταίος, η Πέπη Ρηγοπούλου και ο Σπύρος Χαλβατζής. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Δουζίνας. 

Σημειώνεται ότι απόντες από την εκδήλωση είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρίσκονται η κυβερνητικός εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παύλος Πολάκης και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, Αγλαϊα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Νίνα Κασιμάτη, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.  

Επίσης το “παρών” δίνουν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης αφού ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο πρώην βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Κωνσταντοπούλου: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «σε τέτοιες στιγμές καλούμαστε να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η δημοκρατία που κατακτήθηκε με αγώνες δεν είναι δεδομένη και πρέπει να κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μας αντίσταση μέσα από τις πράξεις και τις αντιστάσεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ειδική αναφορά στο ακροτελεύταιο άρθρο του Συντάγματος τονίζοντας «να υλοποιήσουμε εκείνη την επιταγή που είναι βαθιά και ανεξίτηλα εγγεγραμμένη στην συλλογική μνήμη του άρθρου 114 του Συντάγματος, του σημερινού άρθρου 120 του Συντάγματος, που και πριν τη δικτατορία και σήμερα λέει ότι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση. Να αντιστέκονται με κάθε μέσο σε όποιος επιχειρήσει να το καταλύσει με τη βία».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24