search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:02
MENU CLOSE

Άνοιξαν οι κόκκινες γραμμές σε εργασιακά και ασφαλιστικό

04.08.2015 15:19
Άνοιξαν οι κόκκινες γραμμές σε εργασιακά και ασφαλιστικό - Media

Ξεθώριασαν σε ροζ από κόκκινο χρώμα οι  γραμμές της Κυβέρνησης μετά την σύγκλιση σε όλα τα θέματα που απαιτεί το κουαρτέτο και αφορά φόρους, εργασιακά, συντάξεις και αποκρατικοποιήσεις.

 

Ξεθώριασαν σε ροζ από κόκκινο χρώμα οι  γραμμές της Κυβέρνησης μετά την σύγκλιση σε όλα τα θέματα που απαιτεί το κουαρτέτο και αφορά φόρους, εργασιακά, συντάξεις και αποκρατικοποιήσεις.

Για του λόγου το αληθές ήδη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα εξέφρασε και την ικανοποίηση της Επιτροπής για τη μέχρι τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων ενώ τόνισε ότι είναι «ρεαλιστικός» ο στόχος να γίνει η πρώτη εκταμίευση από τον ESM πριν τις 20 Αυγούστου

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της Κυβέρνησης άμεσα ξεκινά η  διαβούλευση με τους θεσμούς για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του χρόνου  ώστε να έχει υπάρξει σχετική νομοθεσία.

Έτσι κι αλλιώς όλα βαίνουν ομαλά για τους θεσμούς μετά και τη σχετική “προειδοποίηση” για τις διαθέσεις του σε σχέση με τις εργασιακές αλλαγές το ΔΝΤ εδώ μία εβδομάδα με την έκθεση την οποία εξέδωσε για την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με αυτήν  η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει κάνει οποιαδήποτε οπισθοχώρηση στις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό, ο κατώτατος μισθός πρέπει να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα (σ.σ. 586 ευρώ), ενώ πρέπει να υιοθετηθούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Ταυτόχρονα, όμως το κουαρτέτο εντείνει τις πιέσεις και στο σκέλος των εργασιακών, ζητώντας παρεμβάσεις έως τον Σεπτέμβριο στο σκέλος των ομαδικών απολύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο συνδικαλιστικό νόμο, ακολουθώντας τις «βέλτιστες πρακτικές» που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό η αύξηση ορίων ηλικίας έως 17 έτη, απαιτεί να επιβάλει το κουαρτέτο των δανειστών εδώ και τώρα, είναι να κλείσει κάθε «παράθυρο» πρόωρης συνταξιοδότησης, έως το 2022 ή ακόμα χειρότερα έως το 2018 πιέζοντας την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει ανάλογα εντός Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ νέο «κύμα» πιέσεων για αύξηση των φορολογικών βαρών, που θα πλήξουν πρωτίστως τα μεσαία εισοδήματα, ασκούν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οι δανειστές, στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του για μεγιστοποίηση των εισπράξεων ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τυχόν αποκλίσεις από τους στόχους, αλλά και τα όποια «ατυχήματα» ανακύψουν στη ροή εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, η «μαύρη τρύπα» του οποίου στις φορολογικές εισπράξεις ξεπερνά τα 2,4 δισ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 08:02