search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:57
MENU CLOSE

Ασύλληπτη καταγγελία: Στέλνουν από την Πάτρα σκυλιά στη Γερμανία για κτηνοβασία!

07.08.2015 12:10
Πέταξαν στα σκουπίδια κουτάβια κλεισμένα σε χαρτοσακούλα - Πολύ σκληρές εικόνες - Media

Το ενδεχόμενο να στέλνονται από την Πάτρα στη Γερμανία σκυλιά για να χρησιμοποιηθούν σε οίκους ανοχής ή ως πειραματόζωα, έναντι περίπου 500 ευρώ για το κάθε ζωάκι, ερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

 

Το ενδεχόμενο να στέλνονται από την Πάτρα στη Γερμανία σκυλιά για να χρησιμοποιηθούν σε οίκους ανοχής ή ως πειραματόζωα, έναντι περίπου 500 ευρώ για το κάθε ζωάκι, ερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το  www.patrastimes.gr,  μία πολύ σοβαρή υπόθεση κυκλώματος εμπορίας αδέσποτων σκύλων – μετά από σαφείς καταγγελίες – διερευνούν οι τοπικές αρχές, μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που εμπλέκεται στην έκδοση σχετικών αδειών για χώρους φιλοξενίας και φροντίδας τετράποδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει επώνυμη καταγγελία για 51 αδέσποτα που φαίνεται να χάθηκαν στην Πάτρα, ενώ είχαν έρθει στην περιοχή για φροντίδα από την γειτονική περιοχή της Ναυπακτίας.

Επιπροσθέτως, εντοπίστηκε προσπάθεια κάποιων να μεταφέρουν περίπου 20 αδέσποτα στη Γερμανία μέσω του Αεροδρομίου “Ελ.Βενιζέλος” αλλά μετά από καταγγελίες κάτι τέτοιο απετράπη.

Ενήμερος και μάλιστα εγγράφως είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας Πατρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κάθε τετράποδο κοστίζει περίπου στα 500 ευρώ.

Η υπόθεση όμως θεωρείται πολύ «λεπτή» διότι οι φερόμενοι ως δράστες προβάλλουν της δικαιολογία της καλύτερης φροντίδας από μέρους τους για τα αδέσποτα στο εξωτερικό.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται επιπλέον στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία λειτουργούν οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες με μοναδικό περιορισμό να μην τραυματίζεται το ζώο… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:57