search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:09
MENU CLOSE

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει «απελθούσα πρόεδρος», αλλά απελθούσα κυβέρνηση

21.08.2015 17:09
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει «απελθούσα πρόεδρος», αλλά απελθούσα κυβέρνηση - Media

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για ″γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες″, αλλά και… για ″απελθούσα πρόεδρο της Βουλής η άρτι παραιτηθείσα κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου

 

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για ″γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες″, αλλά και… για ″απελθούσα πρόεδρο της Βουλής η άρτι παραιτηθείσα κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον τίτλο «απάντηση από το γραφείο της προέδρου της Βουλής προς την παραιτηθείσα Κυβέρνηση».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου. Η κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.

Για την πρωτοφανή δήλωση της κυβερνητικής Εκπροσώπου ότι η πρόεδρος της Βουλής ″εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μειμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του πρωθυπουργού και κατά της δημοκρατικής τάξης″, αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης πολιτειακής παράγοντος με τον 4ο πολιτειακό παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο μνημονιακό μπλοκ κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 μνημονιακών κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της προέδρου της Βουλής.

Ως προς την δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου. Δεν υπάρχει ″απελθούσα πρόεδρος″, αλλά απελθούσα κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι ″κάθε λέξη του Συντάγματος″, αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30