search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:57
MENU CLOSE

Ποιος είναι ο αστροναύτης που αγωνιά για την Ελλάδα (Photos)

23.08.2015 12:20
Ποιος είναι ο αστροναύτης που αγωνιά για την Ελλάδα (Photos) - Media

Μπορεί να βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, ωστόσο ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι δείχνει να αγωνιά για την Ελλάδα καθώς δεν παραλείπει να στέλνει μηνύματα συμπαράστασης από το Διάστημα.

 

Μπορεί να βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, ωστόσο ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι δείχνει να αγωνιά για την Ελλάδα καθώς δεν παραλείπει να στέλνει μηνύματα συμπαράστασης από το Διάστημα.

Δημοσίευμα του ethnos.gr, αναφέρεται στον αστροναύτη και κυρίως στον άνθρωπο και συμπαραστάτη της Ελλάδας, Σκοτ Κέλι ο οποίος από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δύο φορές μέσα σε έναν μήνα έστειλε μέσω Twitter το δικό του μήνυμα συμπάθειας προς τη χώρα μας, ίσως ως μια ένδειξη συμπαράστασης για τις δυσκολίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη αναφορά του Αμερικανού αστροναύτη για την πατρίδα μας έγινε τον περασμένο Ιούλιο όταν έστειλε την καλημέρα του στην Ελλάδα, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία δορυφορική εικόνα της Αττικής που συνοδευόταν από το σχόλιο: «Αθήνα, Ελλάδα, καλημέρα από τον διαστημικό σταθμό! Σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο».

Ήταν 12 Ιουλίου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα και με την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Επί εβδομάδες κάθε σχετική είδηση όχι μόνο έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά έφτανε μέχρι το Διάστημα.

Το φιλικό τιτίβισμα του Σκοτ Κέλι δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάστηκε δεόντως. Και πριν συμπληρωθεί ένας μήνας, ο Αμερικανός αστροναύτης επανήλθε με ακόμα ένα.

Στις 9 Αυγούστου ανέβασε φωτογραφία της Γης από τον ΔΔΣ αναφέροντας: «Για τους καλούς μου φίλους στην Ελλάδα. Σας σκέφτομαι. Ελπίζω να περνάτε ένα υπέροχο βράδυ» έγραφε, σε μια εποχή όπου η χώρα μας έχει ανάγκη από κάθε φιλική υποστήριξη και θετική δημοσιότητα. Ουδείς γνωρίζει, βεβαίως, εάν ο χαιρετισμός είχε και συγκεκριμένους φυσικούς αποδέκτες στην Ελλάδα, πρόσωπα με τα οποία ο αστροναύτης διατηρεί πραγματική φιλική σχέση, ούτε είναι γνωστό εάν έχει επισκεφθεί τη χώρα μας, όπως έχουν κάνει άλλοι συνάδελφοί του.

Σημαντικές έρευνες

Πρόκειται όμως για μια ξεχωριστή προσωπικότητα με ιδιαίτερη εμπειρία στις διαστημικές αποστολές, ενώ η παραμονή του επί έναν χρόνο στον ΔΔΣ συνδέεται με σημαντικές επιστημονικές έρευνες όσο και με ένα ιδιαίτερο ιατρικό πρόγραμμα. Είναι το λεγόμενο «πείραμα των διδύμων» που πραγματοποιείται συγχρόνως στη Γη και στο Διάστημα, καθώς ο δίδυμος αδελφός του Σκοτ Κέλι, ο Μαρκ, μετέχει στη διαδικασία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και ο Μαρκ Κέλι είναι αστροναύτης. Για την ακρίβεια, αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό δράση και τις αποστολές εκτός του πλανήτη. Προφανώς τα δύο αδέλφια αποτελούν μια μοναδική περίπτωση διδύμων που έχουν ταξιδέψει στο Διάστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50