search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:52
MENU CLOSE

Ούτε ο Mr Bean δεν θα το έκανε: 12χρονος σκόνταψε και κατέστρεψε πίνακα αξίας 1.400.000 ευρώ (Video)

25.08.2015 09:53
Ούτε ο Mr Bean δεν θα το έκανε: 12χρονος σκόνταψε και κατέστρεψε πίνακα αξίας 1.400.000 ευρώ (Video) - Media

Είχε πάει με το σχολείο του επίσκεψη σε μουσείο. Παραπάτησε μπροστά από έναν πίνακα και όλοι «έπαθαν έμφραγμα»…

 

Στην πρώτη ταινία του ο Mr Bean καταστρέφει έναν πανάκριβο, σπάνιο και εξαιρετικά σημαντικό πίνακα σε ένα Βρετανικό μουσείο. Αυτό που συνέβη στην πρωτεύουσα της Ταιβάν, Ταιπέι έχει ακριβώς τις ίδιες ομοιότητες. 

Ο 12χρονος μαζί με το σχολείο του επισκέφτηκε την Πινακοθήκη της πόλης. Υπήρχε μια σημαντική έκθεση με τίτλο: «Τhe Face of Leonardo: Images of a Genius». Μπροστά σε κάθε έκθεμα η δασκάλα εξηγούσε στους μαθητές την ιστορία του, ποιος το δημιούργησε, πότε το δημιούργησε, από τι αποτελείται και πόσο στοιχίζει.

Κάποια στιγμή τα παιδάκια στάθηκαν μπροστά από μια ελαιογραφία του 17ου αιώνα που είχε ζωγραφίσει ο ιταλός ζωγράφος Paolo Porpora. Η δασκάλα και εδώ τους εξήγησε την τεχνοτροπία μετα- μπαρόκ του καλλιτέχνη, τα υλικά το πότε δημιουργήθηκε το έργο και μετά η τάξη ξεκίνησε για να θαυμάσει τον επόμενο πίνακα.

Όλη η τάξη; Όχι. Ένας 12χρονος που στο δεξί του χέρι κρατούσε ένα ποτήρι με αναψυκτικό, προφανώς αφηρημένος καθυστέρησε και για να προλάβει τους υπόλοιπους επιτάχυνε. Αυτό ήταν. Μπροστά από τον πίνακα των 350 ετών παραπάτησε και για να μην πέσει στηρίχθηκε με όλο το βάρος του κορμιού του από την ελαιογραφία.

Η ελαιογραφία σχεδόν καταστράφηκε ανεπανόρθωτα, αφού ο 12χρονος της άνοιξε μια τρύπα με το χέρι του σε μέγεθος μπουνιάς. Το μουσείο πάντως που εξέτασε τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δεν θα κινηθεί νομικά κατά της οικογένειας του μαθητή, αφού φαίνεται καθαρά ότι παραπατάει και πέφτει άθελα του.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:52