17/06/2019 11:15:32

Φυσιογνωμίες και φάτσες

«Ανθρώπους και κτήνη σώζοις Κύριε», Εκκλησιαστής

Μπορεί ο άτεγκτος κ. Πάγκαλος ν’ αποκάλεσε συλλήβδην «τεμπέληδες» τους δημόσιους υπάλληλους, τους οποίους πάντως αυτός και οι όμοιοί του διόρισαν αγεληδόν ώστε να θάλλει απρόσκοπτο το πελατειακό κράτος, υπάρχουν όμως κάποιες εξαιρέσεις που δείχνουν με αξιοπρέπεια έναν άλλο δρόμο για να βγούμε από την κρίση, μακριά από δωρεάν μαγκιές και τζάμπα λεονταρισμούς.

Εδώ και μήνες τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι πάσχουν από έλλειψη φυλακτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να ανοίγουν αίθουσες ή μνημεία εκ περιτροπής – ή μήπως εκ «περιντροπής»; –, να παραμένει κλειστή κατά το ήμισυ η ναυαρχίδα που λέγεται Εθνικό Μουσείο ή να μην είναι επισκέψιμη η Περίβλεπτος στον Μυστρά όταν «ανοίγει» η Οδηγήτρια. Σε αυτό το κλίμα της πολιτιστικής ξεφτίλας, την οποία αποσιωπούν τα ΜΜΕ –δεν καταβάλλονται, βλέπετε, οι γλίσχροι μισθοί των φυλάκων από το ΥΠΠΟΤ – υπάρχουν πρωτοβουλίες που αντιδρούν θετικά στην κρίση, εκτός του γνωστού εκδικητικού συνδικαλισμού. Έτσι, οι επιμελητές, οι συντηρητές και οι διοικητικοί της Εθνικής Πινακοθήκης αλλά και του Βυζαντινού Μουσείου ασκούν εθελοντικά χρέη φυλάκων τα Σαββατοκύριακα.

Ας τους αποδοθούν λοιπόν τα ανάλογα εύσημα, για να μην ασχολούμαστε με τους εργαζομένους στο ΥΠΠΟΤ μόνο όταν αποκλείουν την Ακρόπολη (πράξη εκ προοιμίου απαράδεκτη).

ΥΓ.1: Ρε παιδιά, αν κανείς σας έχει καταλάβει τι ακριβώς μας συμβαίνει, ας το εξηγήσει στον πρωθυπουργό ή τουλάχιστον στη Μιλένα και τον Πεταλωτή, μήπως και προλάβουμε να σώσουμε κάτι από το πλοίο που βουλιάζει. Οι φάτσες πάντως της κυβέρνησης, π.χ., της κας Τζάκρη, σε υποχρεώνουν να γίνεις φυσιογνωμιστής από απελπισία. Ερώτημα: Από ηλίθιες εκφράσεις, άδεια βλέμματα, προγλωσσικό λόγο και αποκλειστικά επικοινωνιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορούν να προκύψουν ευφυείς λύσεις;

ΥΓ.2: Ρέππας ο Μέγας! Συνέλαβε, μέσα από την κρατική Mercedes του, το μεγαλοφυές σχέδιο να στέλνει στο αυτόφωρο όσους δεν πληρώνουν 1,40 ευρώ για εισιτήριο. Λες και δεν υπάρχει η ποινή της καταβολής, για τους παραβάτες, του 60πλάσιου της αξίας. Με τι ασχολούνται, Θεέ μου, και πόσο μακριά από την πραγματικότητα! Τζάμπα μάγκες της εξουσίας εναντίον τζαμπατζήδων της απόγνωσης. Στην Ελλάδα, μπορείς να καταχράσαι εκατομμύρια χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά οι Ιαβέρηδες της γελοιότητας θα σε κρεμάσουν για ένα ευρώ. Γνώση της κοινωνικής ψυχολογίας μηδέν. Κυρίως γιατί μέσα από τα φιμέ τζάμια της δωρεάν λιμουζίνας βλέπουν την πραγματικότητα παραμορφωμένη. Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί αποτυγχάνουν τόσο πανηγυρικά οι κρατούντες σε κάθε τους πρόβλεψη.

ΥΓ.3: Η λατρεία που δείχνουν στον ΓΑΠ όλοι οι ηγέτες της Δύσης, ο Ερντογάν και κυρίως ο Στρος - Καν, πρέπει να μας ευχαριστεί ή να μας βάζει σε βαθιά ανησυχία;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.