search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:14
MENU CLOSE

Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο

03.09.2015 12:52
garides_saganaki_sto_foyrno.jpg

Παρότι βρισκόμαστε στα τέλη του καλοκαιριού, επιμένουμε να κρατήσουμε για λίγο ακόμη τις θαλασσινές μυρωδιές φτιάχνοντας γαρίδες σαγανάκι είτε ως μεζέ είτε ως κύριο πιάτο, απαραιτήτως με καλή παρέα και ουζάκι.

 

Παρότι βρισκόμαστε στα τέλη του καλοκαιριού, επιμένουμε να κρατήσουμε για λίγο ακόμη τις θαλασσινές μυρωδιές φτιάχνοντας γαρίδες σαγανάκι είτε ως μεζέ είτε ως κύριο πιάτο, απαραιτήτως με καλή παρέα και ουζάκι.

8 γαρίδες
150 γραμμάρια φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες και σφιχτές ή σάλτσα ντομάτας
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι. Σε μια κατσαρόλα ασπρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα (αν προτιμήσουμε τις ντομάτες). Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ώσπου να πήξει.

Σε ένα σαγανάκι τοποθετούμε τις γαρίδες ωμές, περιχύνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε τη φέτα σε μέτρια κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα στις γαρίδες.

Σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50