search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:24
MENU CLOSE

Φλαμπουράρης: Μειώνονται τα ποσοστά της ΛΑΕ από τη στιγμή που εμφανίστηκε η Κωνσταντοπούλου

11.09.2015 07:58
Φλαμπουράρης:  Μειώνονται τα ποσοστά της ΛΑΕ από τη στιγμή που εμφανίστηκε η Κωνσταντοπούλου - Media

Την αισιοδοξία του ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται και το κόμμα θα πλησιάσει την αυτοδυναμία, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος Αλέκος Φλαμπουράρης.

 

Την αισιοδοξία του ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται και το κόμμα θα πλησιάσει την αυτοδυναμία, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 τόνισε ότι «υπάρχει μια συνεχής συσπείρωση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η συσπείρωση φαίνεται ότι θα καταλήξει σε μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά τέτοια ούτως ώστε να μπορεί να πλησιάσει την αυτοδυναμία. Πιστεύω ότι πάνω από 140 βουλευτές είναι ένα ποσοστό το οποίο δίνει τη δυνατότητα να φτιαχτεί η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ  και είναι λογικό αυτό».

Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών ο Αλέκος Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει με τη ΝΔ. «Εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτό το «μεγάλο συνασπισμό», την εθνική ενότητα σε πολιτικό επίπεδο. Εμείς θεωρούμε ότι η εθνική ενότητα η οποία είναι πάρα πολύ αναγκαία πρέπει να επιτευχθεί μέσα στην κοινωνία, μέσα στον κόσμο. Διότι δεν είναι εύκολο να λες ότι θα πετύχουμε εθνική ενότητα με τα κόμματα και κυρίως το κόμμα το οποίο έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση την ελληνική κοινωνία. Άρα υπάρχει μια σαφέστατη διαφορά, είναι αποκλίνουσες οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ παρότι επιδιώκεται να ειπωθεί ή να φανεί στον κόσμο ότι «έλα βρε παιδιά όλοι το μνημόνιο ψηφίσαμε άρα ένα πρόγραμμα έχουμε, το μνημόνιο είναι, αυτό θα υλοποιήσουμε. Αυτό ψηφίσαμε όλοι ελάτε να το υλοποιήσουμε μαζί». Θεωρώ ότι είναι λάθος αυτή η γραμμή, αυτή η γραμμή ήτανε τα πέντε προηγούμενα χρόνια που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας για την προτροπή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.  «Αν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά παίρνει τηλέφωνο τον Τσίπρα και του λέει «κλείνουμε ραντεβού στο τάδε να πιούμε έναν καφέ και να τα πούμε». Τώρα αυτά που πετάει εκεί πέρα μέσα νομίζει ότι έχει εφεύρει ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας με τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι «άλλο λαϊκότητα την οποία την σέβομαι και την αγαπάω και άλλο αυτού του τύπου ο λαϊκισμός. Δηλαδή εκεί που έλεγε «να ‘ρθώ να σε δω» μετά άρχισε και πλάκωνε και έλεγε διάφορα κατηγορώντας τον Τσίπρα».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, απαντώντας και για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ο κόσμος θα την κρίνει. Κατά την γνώμη μου ξεπερνάει οποιοδήποτε όριο έχει σχέση όχι μόνο με την ευπρεπή συμπεριφορά, όχι μόνο με τα θέματα της αλληλεγγύης που εννοείται ότι είναι βασικό στοιχείο ενός αριστερού αλλά προχωράει και σε καταγγελίες οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.  Εγώ είμαι πενήντα χρόνια στην Αριστερά πλήρως ανιδιοτελώς, ποτέ δεν είχα ένα όφελος από την Αριστερά. Η Αριστερά για μένα ήταν και είναι ιδεολογία, είναι αγώνας, δεν είναι πολιτική για κάποιους δυστυχώς είναι πολιτική την οποία ξέρουν να την αξιοποιούν» είπε.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, δίνοντας διευκρινήσεις για το χθεσινό του υπονοούμενο για το πώς εξελέγη βουλευτής η πρόεδρος της Βουλής είπε «δεν προέρχεται μέσα από τα κινήματα, δεν προέρχεται από την Αριστερά, δεν ήταν ποτέ οργανωμένη. Αν κατηγορεί εμένα ότι είμαι δοτός όταν είμαι πενήντα χρόνια ενεργός και ανιδιοτελώς» ανέφερε και τόνισε ότι δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Άκουσα ότι εμφανίζεται ότι η ΛΑ.Ε δεν μπαίνει στην Βουλή μόλις εμφανίστηκε και η κα Κωνσταντοπούλου, ο κ. Γλέζος που θα περίμενε κανείς να αυξηθεί η δύναμή τους βλέπετε ότι μειώνεται» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:23