search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:31
MENU CLOSE

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ πλέον με Φλαμπουράρη- Κατρούγκαλο

16.09.2015 12:38
Μεϊμαράκης: Πάνο φέρε το χαρτάκι - Καμμένος: Βαγγέλη σε λίγο το ανοίγω (Video) - Media

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αφήνει  αιχμές για το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

 

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αφήνει  αιχμές για το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, σε συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο (newsit), απάντησε με έμφαση: «Δεν θέλω να δηλητηριάσω την προεκλογική περίοδο. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ πλέον».

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Έχει πάθει μεταλλάξη. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα με σποτάκια δηλητηριάζει τη ζωή του τόπου. Δεν συνάδει με την αριστερή ηθική ούτε με την εικόνα Τσίπρα που είχα στο μυαλό μου».

Ο κ. Μεϊμαράκης  υποστήριξε επίσης ότι «δεν μπορεί να βγάζει αφίσες με την λίστα Λαγκάρντ ενώ είναι γνωστό ότι δεν είμαι μέσα. Τι θέλει να του πω; Να η δική σου λίστα Λαγκάρντ και να βάλω μέσα τον Κατρούγκαλο και τον Φλαμπουράρη; Πέντε μέρες μένουν, ας κρατηθεί».

Δεν πίστευα ότι μπορεί να έρθω πρώτος πριν μια εβδομάδα

Ο Ευ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν σκεφτόμουν την κυβέρνηση. Πίστευα ότι δεν θα είμαστε πρώτοι». Ωστόσο, όπως ανέφερε «εδώ και δυο – τρεις μέρες το σκέφτομαι και με απασχολεί».  Υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση «θα πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους με ψυχολογικό σθένος και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι εκλεγμένοι ή εξωκοινοβουλευτικοί. Αν ο εκλεγμένος μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα τον επιλέξω αν όχι θα επιλέξω κάποιον άλλον».

Θέλω τον Πανούση για υπουργό

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε ένα βήμα παρακάτω χαρακτηρίζοντας ως «πολύ επιτυχημένη έκπληξη» τον κ. Πανούση. «Ποιος δεν θα τον ήθελε για υπουργό Δημόσιας Τάξης; Εγώ σας λέω ότι έχει αναπτύξει απόψεις και στην Βουλή και γιατί να είναι εκλεγμένος ή ντε και καλά από τον χώρο μας; Τι σημαίνει υπουργός; Μεγάλη έκθεση σε λάσπη που μπορεί να πεταχτεί» είπε με έμφαση.

Ανάγκη συνεργασιών

«Αν δεν συνεννοηθούμε και δεν συνεργαστούμε οι πολιτικές δυνάμεις δεν θα προχωρήσει τίποτα. Μπορεί πουθενά να γίνει ένα μεγάλο έργο χωρίς τα ΜΑΤ; Δεν έχουμε εξηγήσει στους πολίτες τα ωφέλη της επένδυσης για τον τόπο τους. Εδώ συζητάγαμε που θα γίνουν τα σκουπίδια. Στο τέλος θα πνιγούμε και δεν έχουμε βρει λύση».

«Ναι» σε συνεργασία με Λεβέντη

«Εγώ δεν έχω προσωπικά ζητήματα. Ποιος δεν ξέρει τον Βασίλη; Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Εγώ βάζω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν έχω κόλλημα να συνεργαστώ με τον οποιονδήποτε. Θα πάω να δω όλους τους αρχηγούς. Και τον Καμμένο αν είναι στην Βουλή. Θέλω να περάσω και τώρα από το γραφείο του για να πάρω το χαρτάκι» , ανέφερε για το θέμα των συνεργαστώ».

Για το μπόνους των 50 εδρών

«Πιστεύω στην ενισχυμένη αναλογική για να έχει το πρώτο κόμμα τον κορμό της κυβέρνησης. Θεωρώ λίγο υπερβολή όμως τις 50 έδρες. Δεν πρέπει με μικρή διαφορά ο πρώτος από τον δεύτερο να παίρνει τις 50 έδρες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το μπόνους των 50 εδρών».

Να φύγει το Grexit από το τραπέζι

«Από την στιγμή που πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας οφείλουμε να αξιολογήσουμε τα ζητήματα που είναι κυρίαρχα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μείνει η χώρα στο ευρώ να φύγει από το τραπέζι το Grexit και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης»

Τέλος για το εάν δεν υπήρχε λίστα ως προς τα ψηφοδέλτια υποστήριξε ότι θα έκανε αλλαγές λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υπήρχαν ικανοί και θα έκανα αλλαγές αν ήταν με σταυρό. Από την στιγμή που είναι επιλογή των πολιτών στον κάθε νομό θεωρώ ότι είναι αντιδημοκρατικό να πω ότι καταργώ αυτό που επέλεξαν πριν 6 μήνες. Είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο πως θα βγάλεις κάποιον αλλά και πως θα βάλεις. Θα δημιουργούσα μια αναστάτωση στους νομούς από μια αυθαίρετη πολύ προσωπική κίνηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:29