search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Στα Χανιά τα υψηλότερα ποσοστά για τη Χρυσή Αυγή στην Κρήτη – Από τους Σφακιανούς τα περισσότερα «κουκιά»

22.09.2015 10:36
Ρόδος: Aλλοδαποί καταγγέλλουν επίθεση από ανήλικους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής - Media

Στον αντίποδα των Ανωγειανών, που δεν έδωσαν ούτε ένα «κουκί» στους χρυσαυγίτες, οι Σφακιανοί τους έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Κρήτη.

 

Στον αντίποδα των Ανωγειανών, που δεν έδωσαν ούτε ένα «κουκί» στους χρυσαυγίτες, οι Σφακιανοί τους έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Κρήτη.

‘Όπως σημειώνει το flashnews.gr, σε τοπικό επίπεδο, στα Χανιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργειου Εσωτερικών, καταγράφησαν τα υψηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη.

Σε απόλυτους αριθμούς, 4.829 εκλογείς των Χανίων,  έδωσαν την ψήφο τους στο σύνδεσμο, ανεβάζοντας τα ποσοστά του κόμματος από το 4,29% που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιανουαρίου, στο 6,12%.

 

Όσον αφορά την “γεωγραφία” της ψήφου σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Χανίων, τα υψηλότερα ποσοστά, σημειώθηκαν στο Δήμο Σφακίων (7,21%) το Δήμο Πλατανιά (7,05%) και το Δήμο Κισσάμου (7,02%) όπου σε ποσοστό άνω του 7% οι ψηφοφόροι, εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπησή του σε υποψηφίους της Χρυσής Αυγής. Η μαρτυρική Κάντανος, προσέφερε εκλογική δύναμη στο σύνδεσμο που άγγιξε το 5,47% ενώ στη Γαύδο καταγράφηκε το χαμηλότερο ποσοστό.

Στο Ηράκλειο καταγράφησαν τα χαμηλότερα ποσοστά σε όλη την Κρήτη αλλά και πανελλαδικά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΧΑ στην κυριολεξία “πάτωσε” στο νησί, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις νομούς – με εξαίρεση δηλαδή τα Χανιά –  έδωσαν τις λιγότερες ψήφους στο σύνδεσμο σε όλη την Ελλάδα.

 

(Οι φωτογραφίες είναι από το flashnews.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07