13/07/2020 23:59:46

Κομισιόν προς κράτη - μέλη: Βρείτε πόσα Volkswagen διαθέτουν το επίμαχο λογισμικό

Κομισιόν προς κράτη - μέλη: Βρείτε πόσα Volkswagen διαθέτουν το επίμαχο λογισμικό - Media

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει όλα τα κράτη-μέλη να ερευνήσουν πόσα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό για να παραποιούν τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων μετά το σκάνδαλο με τη Volkswagen, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Καλούμε όλα τα κράτη-μέλη να διεξαγάγουν έρευνες σε εθνικό επίπεδο» είπε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Κομισιόν Λουσιά Κοντέ. "Χρειάζεται να έχουμε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των αυτοκινήτων στα οποία εγκαταστάθηκαν συστήματα αναστολής (defeat devices), που παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Ξεκίνησε η έρευνα στην Ιταλία 

Στο μεταξύ, στην Ιταλία ο εισαγγελέας του Τορίνο, Ραφαέλε Γκουαρινιέλο, ξεκίνησε έρευνα για τα αλλοιωμένα στοιχεία που αφορούν την εκπομπή ρύπων από αυτοκίνητα της Volkswagen. Η έρευνα, η οποία προς το παρόν είναι κατά αγνώστων, σχετίζεται με τα αυτοκίνητα της εν λόγω γερμανικής εταιρείας που κυκλοφορούν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Τύπο, μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εμπορικής απάτης και να επεκταθεί η όλη έρευνα και σε άλλες εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen στην Ιταλία, Μάσσιμο Νόρντιο, απαντώντας σε αίτημα του Ιταλού υπουργού Περιβάλλοντος Τζιανλούκα Γκαλέττι, έκανε γνωστό ότι τα αυτοκίνητα της εταιρείας που εκπροσωπεί, με μηχανή ντίζελ Euro 6, «σέβονται πλήρως την ευρωπαϊκή νομοθεσία». Σχετικά με τα υπόλοιπα «είναι σε εξέλιξη έλεγχοι», με συλλογή στοιχείων «για να αποσαφηνισθεί το όλο θέμα».

Ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, Τζον Έλκαν, δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει εξελίξεις που αφορούν τους ανταγωνιστές, αλλά τόνισε ότι η εταιρεία του «είναι από εκείνες που δείχνουν τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στο περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.