search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:03
MENU CLOSE

Περισσότεροι σκοτώθηκαν από selfies παρά από… καρχαρίες τον τελευταίο χρόνο!

24.09.2015 15:32
Περισσότεροι σκοτώθηκαν από selfies παρά από… καρχαρίες τον τελευταίο χρόνο! - Media

Πριν μόλις λίγα χρόνια ούτε που γνωρίζαμε τι είναι selfie…

 

Πριν μόλις λίγα χρόνια ούτε που γνωρίζαμε τι είναι selfie. Τώρα όχι μόνο ξέρουμε αλλά θα μας κοιτάξουν και… περίεργα αν μας κάνει εντύπωση να δούμε κάποιον να αυτοφωτογραφίζεται!

Όμως αυτή η αγαπημένη για πολλούς συνήθεια μπορεί να γίνει εύκολα και επικίνδυνη αν προσπαθήσεις να ρισκάρεις αρκετά για να τραβήξεις μία selfie που κανείς άλλος δεν θα έχει ξανακάνει…

Κάπως έτσι, τα στοιχεία τον τελευταίο χρόνο δείχνουν πως περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί βγάζοντας selfies από ότι στα… σαγόνια του καρχαρία!

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι οφειλόμενοι στην προσπάθεια να βγει μια καλή selfie. Oι θάνατοι από επίθεση καρχαρία είναι πολύ λιγότεροι. Μόλις 8 μέχρι τώρα.

Οι περισσότεροι θάνατοι από selfies προέρχονται από πτώση ή από χτύπημα σε κινούμενο αυτοκίνητο. Πολλοί άνθρωποι, εθισμένοι στις selfies, δεν διστάζουν να αυτοφωτογραφίζονται σε επικίνδυνους χώρους, με αποτέλεσμα σε ορισμένους εξ αυτών να υπάρχει ειδική ταμπέλα που γράφει «απαγορεύονται οι selfies».

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε απαγορεύθηκαν οι selfies στη Παμπλόνα κατά τη διάρκεια της γιορτής με τους ταύρους, αφού οι Αρχές θεώρησαν πως πολλοί θα σκοτωθούν βγάζοντας φωτογραφίες τον εαυτό τους.

Σε διάφορα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να απαγορεύσουν την χρήση selfies sticks για να εμποδίσουν τους επισκέπτες να τραβούν φωτογραφίες με αρκούδες!

Έντονα παράπονα για το φαινόμενο εξέφρασαν φέτος οι ποδηλάτες του Γύρου της Γαλλίας, καθώς τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγουν τα selfie sticks και να αφοσιωθούν στον αγώνα.

Το τελευταίο θύμα, ένας 66χρονος Γιαπωνέζος, έπεσε από σκάλες στην προσπάθειά του να βγάλει μία selfie με αποτέλεσμα να πάθει καρδιακή προσβολή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:02