search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:02
MENU CLOSE

Προσωπική γραμμή ή κάτι τρέχει με την πώληση του Ελληνικού;

07.10.2015 13:00
11-07-2020 - Media

Το ερώτημα προκύπτει από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις μια και η αναφορά του στο θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα όσα φέρονται να έχουν συμφωνηθεί με τους Θεσμούς.

 

Το ερώτημα προκύπτει από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις μια και η αναφορά του στο θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα όσα φέρονται να έχουν συμφωνηθεί με τους Θεσμούς.

Ο Γιάννης Τσιρώνης αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου ανέφερε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση για θεσμική αναθεώρηση σε σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων και η έκταση του Ελληνικού.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος είπε για το Ελληνικό στη Βουλή: «Να καταφέρουμε να λύσουμε το θέμα του Ελληνικού, να προχωρήσουμε σε αξιοποίηση της έκτασης, με βάση τη πρόταση του Πολυτεχνείου, που είναι η μόνη πραγματικά καλή λύση που εδώ και δεκαετίες παραγνωρίζεται».

Εν ολίγοις, ο Γιάννης Τσιρώνης, και μάλιστα στις προγραμματικές δηλώσεις, επανέφερε το θέμα της αξιοποίησης των 6.000 στρεμμάτων με βάση την πρόταση του Πολυτεχνείου, πρόταση που προβλέπει τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και την αξιοποίηση των κτισμάτων που υπάρχουν ήδη στο χώρο για χρήσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της πώλησης του Ελληνικού στη Lamda Development πρέπει να θεωρείται τελειωμένο, αφού αναφέρεται σαφώς και στο Σχέδιο Αξιοποίησης των Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Development Plan-ADP) που ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ στις 30 Ιουλίου 2015, σχέδιο που θα συνοδεύει το κείμενο του τρίτου Μνημονίου.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα έλεγαν, πάντως, στο topontiki.gr, ότι αν και έχει υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ – Lamda Development, μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στο προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο μέχρι στιγμής είναι μόνον στα χαρτιά. Επισημαίνουν, δηλαδή, ότι είναι εφικτή μια διαπραγμάτευση για μερική τροποποίηση των σχεδίων αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες πολεοδομικές και χωροταξικές μελέτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50