search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:46
MENU CLOSE

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας;

16.10.2015 09:39
Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας; - Media

Το… τεστ της μυρωδιάς μπορεί να δείξει αν φοράμε αρκετό αποσμητικό, αλλά δε λειτουργεί πάντα σωστά όσον αφορά στο κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας. 

 

Το… τεστ της μυρωδιάς μπορεί να δείξει αν φοράμε αρκετό αποσμητικό, αλλά δε λειτουργεί πάντα σωστά όσον αφορά στο κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας. Οι δραστηριότητές μας, το είδος του υφάσματος ακόμη κι ο καιρός μπορεί να είναι καθοριστικοί παράγοντες. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καθαριότητας ( American Cleaning Institute) δίνει συμβουλές για το αν έχει έρθει η ώρα να πλυθούν σεντόνια, τζιν, μπλουζάκια, κάλτσες και εσώρουχα:

1. Τα σεντόνια πρέπει να πλένονται τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες και πιο συχνά αν ιδρώνουμε τα βράδια.

2. Οι πιτζάμες πρέπει να πλένονται αφού φορεθούν 3 ή 4 φορές, αλλά αν κάνουμε ντους πριν πέσουμε στο κρεβάτι, «αντέχουν» μερικές μέρες ακόμη.

3. Οι πετσέτες του μπάνιου πρέπει να στεγνώνουν μεταξύ των χρήσεων και να πλένονται μετά από 3 ως 5 χρήσεις. Αν όμως χρησιμοποιηθούν για να σκουπίσουμε αίμα ή ιδρώτα, πρέπει να πλυθούν άμεσα.

4. Εσώρουχα και κάλτσες πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση.

5. Τα σουτιέν μπορούν να φορεθούν 2-3 φορές πριν πλυθούν. Μετά από κάθε χρήση πρέπει να μεσολαβεί μια μέρα μέχρι την επόμενη φορά που θα φορεθούν, για να ανακτήσουν την ελαστικότητά τους.

6. T-shirts, τοπάκια και κομπινεζόν πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση.

7. Τα τζιν μπορούν να φορεθούν έως και 3 φορές πριν να πλυθούν.

8. Κολλάν και καλσόν πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση για να μη «σακουλιάζουν» στα γόνατα.

9. Τα κοστούμια μπορούν να φορεθούν αρκετές φορές πριν πάνε καθαριστήριο (3-4 φορές τα μάλλινα και 4-5 φορές τα συνθετικά. Αν το στυλ της ζωής σας και το περιβάλλον τα λερώνει πολύ, θα πρέπει να στέλνονται νωρίτερα για στεγνό καθάρισμα.

10. Τα μαγιό πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση.

Εξαιρέσεις: Λευκά και μεταξωτά είναι «επιρρεπή» στο να αποχρωματιστούν και θα πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10