search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Στις 15 Νοεμβρίου η ψηφοφορία του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων

19.10.2015 09:27
Γεροβασίλη: Στις 15 Νοεμβρίου η ψηφοφορία του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων - Media

«Υπάρχει και μία ακόμη σειρά μέτρων τα οποία θα ψηφιστούν περίπου στις 15 Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας το κομμάτι των προαπαιτούμενων για τη δεύτερη εκταμίευση» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροωασίλη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

 

«Υπάρχει και μία ακόμη σειρά μέτρων τα οποία θα ψηφιστούν περίπου στις 15 Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας το κομμάτι των προαπαιτούμενων για τη δεύτερη εκταμίευση» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροωασίλη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Για το θέμα επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση υποστήριξε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν ισοδύναμα «πιστεύω και ελπίζω ότι τις επόμενες μέρες θα έχει γίνει εφικτό προκειμένου να αρθεί αυτό το άδικο πραγματικά μέτρο. Η προσπάθεια και η εντολή του πρωθυπουργού είναι να βρεθεί οπωσδήποτε το ισοδύναμο που θα αντικαταστήσει αυτό το μέτρο» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προτροπή του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς να μην εκφράζουν τις σκέψεις τους στα κανάλια διευκρίνησε ότι «δεν απαγόρευσε ο πρωθυπουργός σε υπουργούς να μιλάνε για ζητήματα της αρμοδιότητας τους, ζητήματα τα οποία είναι φλέγοντα ωστόσο βεβαίως η δουλειά τους είναι κυρίως να εργάζονται στο υπουργείο και λιγότερο οι τηλεοπτικές εμφανίσεις πράγμα το οποίο συμβαίνει. Βεβαίως κατά στιγμές όπως αυτή την οποία περάσαμε είμαστε σε ένα έντονο διάλογο διότι υπήρχε η ψήφιση των μέτρων και το νομοσχέδιο και βεβαίως τα φορολογικά τα οποία απασχολούσαν πάρα πολύ κόσμο και με αυτή την έννοια ο αρμόδιος υπουργός έπρεπε να βρίσκεται και να δίνει απαντήσεις. Επομένως δεν μιλάμε για φίμωση των υπουργών σε καμία περίπτωση αλλά μέτρο το οποίο στον ένα ή στον άλλο βαθμό τηρείται. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη συζήτηση για το ασφαλιστικό προφανώς ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει και  δημοσίως να μπει στο διάλογο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας «εκτός αν εννοούμε  κατοικίες οι οποίες μπορεί να είναι  αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου ας πουμε… Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας και βεβαίως αυτό είναι ένα ζήτημα που συνδέεται με την ανακεφαλαιοποιήση των τραπεζών που όπως ξέρετε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της ανακεφαλαιοποιήσης είναι ότι μέσα από το μεγάλο αυτό πρόβλημα οφείλει να αντιμετωπιστεί προκειμένου να έχουμε και βιώσιμο τραπεζικό σύστημα» είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στην υπόθεση που έχει προκύψει με την κ. Σαββαΐδου τόνισε ότι δεν «είναι δυνατόν σε αυτή την ισχυρή θέση να υπάρχουν θέματα τέτοια τα οποία να προκαλούν οποιαδήποτε σκέψη» προσθέτοντας ότι «σε μια τέτοια σημαντική θέση με τόσες πολλές αρμοδιότητες δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές επομένως ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό η παραίτηση της κας Σαββαΐδου μέσω του υπουργού Οικονομικών προκειμένου  να μην υπάρχει αυτό και βεβαίως η κα Σαββαΐδου θα έχει το χρόνο μπροστά της για να αποδείξει την αθωότητα της για αυτά τα θέματα που έχουν προκύψει».

Τέλος η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες επισήμανε ότι το αρχικό όριο «θα είναι 5 έως 8 άδειες. Μέσω και των προσφορών  θα αποτυπωθεί και το πόσο πραγματικά μπορεί να αντέξει η πραγματικότητα σήμερα. Ο νόμος οφείλει να βάλει όρια και αναλόγως, δεν απαιτείται να φτάσουμε στο ανώτατο όριο, αναλόγως των προσφορών» και τόνισε ότι «πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι απαίτηση και είναι και το ορθολογικό επομένως θα προχωρήσουμε όπως έχουμε δεσμευτεί. Κάποιος ο οποίος εντίμως θέλει να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται ένα νομοσχέδιο το οποίο αποκαθιστά ισορροπίες, αποκαθιστά την κανονικότητα στο τοπίο των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:40