search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:11
MENU CLOSE

Νέες ταινίες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1887
22-10-2015
22.10.2015 03:00
7777_16.jpg

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Γιώργου Λάνθιμου, που πήρε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, είναι μια αντισυμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον. Οι άνθρωποι που είναι μόνοι ζούνε σε ένα ξενοδοχείο και είναι υποχρεωμένοι μέσα σε 45 ημέρες να ζευγαρώσουν. Αλλιώς μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος…

Ο Αστακός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος. Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Λέα Σεϊντού, Τζον Σ. Ράιλι, Αγγελική Παπούλια κ.ά.
Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Γιώργου Λάνθιμου, που πήρε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, είναι μια αντισυμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον. Οι άνθρωποι που είναι μόνοι ζούνε σε ένα ξενοδοχείο και είναι υποχρεωμένοι μέσα σε 45 ημέρες να ζευγαρώσουν. Αλλιώς μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος…
 
Παν 
Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ. Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Λιβάι Μίλερ, Γκάρετ Χέντλαντ, Αμάντα Σέιφριντ κ.ά.
Με αφορμή τους κλασικούς χαρακτήρες του Τζ. Μ. Μπάρι, η ταινία παρακολουθεί την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που παρασύρεται στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα γνωρίσει τη σημασία της διασκέδασης αλλά και του κινδύνου και τελικά θα ανακαλύψει το πεπρωμένο του, που δεν είναι άλλο από το να γίνει ο αγαπημένος ήρωας Πίτερ Παν. 
 
Πορφυρός λόφος
Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Παίζουν: Μία Γουασικόφσκα, Τομ Χίντλτον, Τζέσικα Τσάστεϊν
Με φόντο την Αγγλία του 19ου αιώνα εκτυλίσσεται αυτή η σκοτεινή ιστορία φαντασμάτων, όπου μια νεαρή συγγραφέας παραδίδεται στην έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο που θα την παρασύρει σε αιματοβαμμένα μονοπάτια πάθους μέσα σε έναν πύργο γεμάτο μυστικά.
 
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός
Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης. Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης
Οι αγαπημένοι ήρωες του ελληνικού κινηματογράφου επιστρέφουν. Ο οικογενειάρχης Κλέαρχος φλερτάρει συνεχώς και ρίχνει το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του…
 
Επιστροφή στην Ιθάκη
Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ. Παίζουν: Χόρχε Περουγκόρια, Ιζαμπέλ Σάντος, Νέστορ Χιμένεζ
Πέντε φίλοι από τα παλιά βρίσκονται σε μία ταράτσα της ηλιόλουστης Αβάνας. Αφορμή της συνάντησής τους, ο εορτασμός της επιστροφής του ενός, έπειτα από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη…
 
Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά
Σκηνοθεσία: Τζον Ουέλς. Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Ούμα Θέρμαν κ.ά.
Ένας ύμνος για την αγάπη για το φαγητό είναι η ιστορία του ταλαντούχου σεφ Άνταμ Τζόουνς, ο οποίος τα είχε όλα και τα έχασε. Για να αποκτήσει τη δική του κουζίνα, όπως και το τρίτο αστέρι Michelin που του λείπει, ο Τζόουνς θα πρέπει να αφήσει πίσω τις κακές του συνήθειες και να πάρει στην ομάδα του τους καλύτερους, όπως την όμορφη Ελέν. 
 
Ακούσια
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Έστλουντ. Παίζουν: Μαρία Λούντκβιστ, Λέιφ Έντλουντ, Όλε Λίζας
Πέντε παράλληλες και ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες, με κοινό θέμα την ομαδική ανθρώπινη συμπεριφορά και, ειδικότερα, την αδυναμία των ανθρώπων να υπερασπιστούν άλλους ανθρώπους, αλλά και τα πιστεύω τους.
 
Ακόμα στις αίθουσες, η παιδική ταινία Ξενοδοχείο για Τέρατα Νο2 (3D)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50