search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:04
MENU CLOSE

Η επίθεση των αραχνών: Τσιμπούν ανελέητα κόσμο στην Αγγλία- Δείτε πως έγινε ένας άνδρας (Video & Photos)

26.10.2015 17:42
Η επίθεση των αραχνών: Τσιμπούν ανελέητα κόσμο στην Αγγλία- Δείτε πως έγινε ένας άνδρας (Video & Photos)  - Media

Οι αράχνες μοιάζουν με την περίφημη «μαύρη χήρα», αλλά το δηλητήριο τους δεν προκαλεί θάνατο. Μόνο φριχτούς πόνους. Έχουν πλημμυρίσει την Αγγλία εξαιτίας της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών.

 

 

Οι αράχνες μοιάζουν με την περίφημη «μαύρη χήρα», αλλά το δηλητήριο τους δεν προκαλεί θάνατο. Μόνο φριχτούς πόνους. Έχουν πλημμυρίσει την Αγγλία εξαιτίας της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών.

Ονομάζονται «false widows», ψεύτικες χήρες, επειδή στο παρουσιαστικό είναι σχεδόν ίδιες με τις «μαύρες χήρες». Η διαφορά τους είναι πως οι «ψεύτικες χήρες» έχουν λευκές βούλες στο μαύρο κορμό τους και όχι κόκκινες όπως οι κανονικές.

Όταν τσιμπούν όμως ο πόνος που προκαλούν σε κάνει να νομίζεις πως θα πεθάνεις.

Πριν από λίγες ημέρες μια τέτοια αράχνη τσίμπησε στο μάγουλο ένα 13χρονο κοριτσάκι στο Δυτικό Γιορκσάιρ στην Αγγλία, την ώρα που κοιμοταν. Τ

ο μάγουλο του πρήστηκε και γέμισε πύον σε μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ. Ξύπνησε με φρικτούς πόνους και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Υπήρξε όμως άλλο ένα κρούσμα, αυτή τη φορά στο Λονδίνο. Μια τέτοια αράχνη τσίμπησε στο σβέρκο, έναν υδραυλικό 30 χρονών την ώρα που έκανε εργασίες σε έναν κήπο. «Το τσίμπημα ήταν απερίγραπτο. Ένιωσα σαν να διαπέρασαν το κορμί μου χιλιάδες βολτ. Με έχουν τσιμπήσει πολλές φορές μέλισσες. Το τσίμπημα αυτό ήταν σαν να με τσίμπησαν ένα εκατομμύριο μέλισσες.»

Ο πόνος ήταν φρικτός. Ο 30χρονος σκότωσε με την παλάμη του την αράχνη. Δεν άντεχε όμως. Άρχισε να χοροπηδάει στην κυριολεξία και να φωνάζει για βοήθεια. Έσκισε τα ρούχα του από τον πόνο και άρχισε να ρίχνει νερό στο σημείο για να ανακουφιστεί. Κόντεψε να λιποθυμήσει. Ύστερα από λίγη ώρα, ολόκληρος ο σβέρκος του μέχρι τον ώμο, είχε μελανιάσει και είχε μαυρίσει. Πήγε σπίτι του και πήρε αναλγητικά για να ανακουφιστεί αλλά οι πόνοι δεν υποχωρούσαν.

Νωρίς το πρωί ο αδερφός του τον πήγε στα «επείγοντα περιστατικά» στο νοσοκομείο. Οι γιατροί τα έχασαν, αλλά ήταν ενημερωμένοι για τα κρούσματα των «ψεύτικων χηρών», οι οποίες σύμφωνα με τους εντομολόγους και τους ειδικούς στις αράχνες, έχουν κατακόρυφή αύξηση του πληθυσμού τους στην Αγγλία, λόγω του ζεστού καλοκαιριού και της υγρασίας.

Οι γιατροί τον εξέτασαν και του χορήγησαν αμέσως αντιβιοτικά. Μια εβδομάδα μετά το δέρμα άρχισε να ξεφλουδίζει και να βγάζει ένα παχύρευστο υγρό. Κίνδυνος για την υγεία του δεν υπήρξε, αλλά όπως και στην περίπτωση της 13χρονης οι ιστοί του δέρματος που δέχτηκαν τις τοξίνες ενδεχομένως να μείνουν για πάντα με σημάδια.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50