search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Κ. Παπούλιας: «Οι καιροί απαιτούν αποφάσεις γενναίες από όλους μας»

13.03.2011 14:06
Κ. Παπούλιας: «Οι καιροί απαιτούν αποφάσεις γενναίες από όλους μας» - Media

«Οι καιροί απαιτούν αποφάσεις γενναίες από όλους μας και αυτοκριτική τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεσμών» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην προσφώνησή του προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά το επίσημο γεύμα για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Οι καιροί απαιτούν αποφάσεις γενναίες από όλους μας και αυτοκριτική τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεσμών» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην προσφώνησή του προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά το επίσημο γεύμα για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι «χρόνιες παθογένειες του παρελθόντος, που τώρα προβάλλονται στο δύσκολο παρόν, προδιαγράφουν ένα δύσκολο μέλλον» και υπογράμμισε πως «η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα επιζήμιων και άστοχων πολιτικών που υιοθετήθηκαν· είναι και κρίση αξιών».

Η προσφώνηση του Προέδρου περιείχε και μήνυμα για τη σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, η οποία, όπως σημείωσε, «βασίζεται στις αρχές του αλληλοσεβασμού, της δημιουργικής συνύπαρξης αλλά και της αδιαμφισβήτητης διάκρισης των μεταξύ τους εξουσιών».  

«Η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να ενισχυθεί και να αποτυπωθεί επιτυχώς και στο αξιέπαινο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά και στο σύνολό της η Εκκλησία, με σκοπό την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων» είπε ο κ. Παπούλιας. 

«Το βαθιά εσωτερικό νόημα των Ευαγγελίων άλλωστε, που κορυφώνεται στην ύψιστη εντολή ‘αγαπάτε αλλήλους’, επιβάλλεται να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και του Κράτους Δικαίου. Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ειδικά στις μέρες μας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί κεντρική επιδίωξη και αποστολή της» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην αντιφώνησή του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβαλε ως επιτακτική ανάγκη να «δούμε το πολιτικό γίγνεσθαι πέρα από την εικόνα, τα αίτια της κρίσης πέρα από την οικονομική ύφεση και να προσανατολιστούμε στην κρίση ως ευκαιρία για ανασυγκρότηση». 

Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος υπενθύμισε ότι η Εκκλησία είναι παρούσα στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ κάλεσε την Πολιτεία να «προσέξει τη χείρα της συνεργασίας» της Εκκλησίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:38