search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Η Ινδία μηνύει την Μεγάλη Βρετανία: Κλεμμένο το διαμάντι 105 καρατίων του βασιλικού στέμματος (Photos)

08.11.2015 10:45
Όταν oι διαγωνιζόμενες στα ελληνικά καλλιστεία πήραν ως δώρο το βάρος τους σε... μακαρόνια! (Photos) - Media

Αστέρες του Μπόλιγουντ και Ινδοί επιχειρηματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επιστραφεί στη χώρα τους το διαμάντι 105 καρατίων του βρετανικού βασιλικού στέμματος, αξίας 140 εκατ. ευρώ.

 

Αστέρες του Μπόλιγουντ και Ινδοί επιχειρηματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επιστραφεί στη χώρα τους το διαμάντι 105 καρατίων του βρετανικού βασιλικού στέμματος, αξίας 140 εκατ. ευρώ.

Ανέθεσαν στους δικηγόρους τους να ξεκινήσουν όλες τις νομικές διαδικασίες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ζητώντας από την βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει το διαμάντι, καθώς – όπως ισχυρίζονται – έχει κλαπεί από τη χώρα τους.

Η υπόθεση γεννά αμφιβολίες για την βρετανική αποικιακή ιστορία γύρω από το διαμάντι «Koh- i-Noor» του βασιλικού στέμματος, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο μπορεί να φορεθεί μόνο από τον «Θεό ή από γυναίκα».

Ο Ινδός επιχειρηματίας, Ντέιβιντ Ντε Σούτσα, ο οποίος συμβάλλει στην χρηματοδότηση του νομικού αγώνα, δήλωσε: «Το Koh- i-Noor είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα που κλάπηκε από την Ινδία υπό ύποπτες συνθήκες». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ο αποικισμός έκλεψε τον πλούτο και «κατέστρεψε την ψυχή της χώρας».

Η σταρ του Μπόλιγουντ, Bhumicka Singh, συμπλήρωσε: «Το Koh- i-Noor δεν είναι απλώς ένας πολύτιμος λίθος 105 καρατίων, αλλά αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας και θα πρέπει αναμφίβολα να επιστραφεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:29