search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:12
MENU CLOSE

Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

09.11.2015 10:19
karydopita_me_krema_kai_glaso_sokolatas.jpg

Γλυκός πειρασμός τρία σε ένα. Η νοστιμιά της καρυδόπιτας, με πλούσια γεύση κρέμας σε συνδυασμό με την σοκολατένια λατρεία. Κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος.

 

Γλυκός πειρασμός τρία σε ένα. Η νοστιμιά της καρυδόπιτας, με πλούσια γεύση κρέμας σε συνδυασμό με την σοκολατένια λατρεία. Κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος.

Για την καρυδόπιτα:

6 αυγά

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

1 κ.σ κανέλα

1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο

2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι:

2 φλ. τσαγιού νερό

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 κ.γ χυμό λεμονιού

3 κ.σ κονιάκ

Για την κρέμα:

2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)

1 κούπα ζάχαρη

1 λίτρο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο

200γρ κρέμα γάλακτος

30-50 γρ μέλι

Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.

Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33χ28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όχι όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.

Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα,το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω απο την καρυδόπιτα

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μείγμα.

Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50