search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:59
MENU CLOSE

Γιατί δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε νερό το ίδιο πλαστικό μπουκάλι

14.11.2015 10:34
«Αν δε μπορώ να πηδ@ξω την αδερφή σου θα την πηδ@ξεις εσύ»: Η ανατριχιαστική απολογία του πατροκτόνου από τη Ζάκυνθο (Video) - Media

Είναι συνήθης η πρακτική, τα πλαστικά μπουκάλια που είχαν είτε νερό είτε κάποιο αναψυκτικό, να επαναχρησιμοποιούνται πολλές φορές κυρίως για λόγους ευκολίας.

 

Είναι συνήθης η πρακτική, τα πλαστικά μπουκάλια που είχαν είτε νερό είτε κάποιο αναψυκτικό, να επαναχρησιμοποιούνται πολλές φορές κυρίως για λόγους ευκολίας.

Ωστόσο αυτό εγκυμονεί μια σειρά από κινδύνους, τους οποίους θα πρέπει να αποφεύγουμε.

Τα πλαστικά μπουκάλια, λόγω της φύσης του υλικού, συγκρατούν οσμές και καθαρίζονται δύσκολα με αποτέλεσμα στο εσωτερικό τους να αναπτύσσονται βακτήρια, ειδικά αν το περιεχόμενο βρίσκεται εκτεθειμένο στον ήλιο.

Ακόμη, αν οι πλαστικές φιάλες τοποθετηθούν το πλυντήριο πιάτων, υπάρχει κίνδυνος να αποδεσμευτούν επικύνδυνες χημικές ουσίες όπως τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, πολυβινυλοχλωρίδιο, φθαλικές ενώσεις κλπ, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Μία απλή λύση όσους θέλουν επαναχρησιμοποιούμενες φιάλες, είναι τα γυάλινα μπουκάλια, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν κανένα από τα παραπάνω προβλήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18