search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Το κρασί απειλεί την κυβερνητική πλειοψηφία – Αλλαγές προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

19.11.2015 06:20
ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγίες Τσίπρα και υπουργών προς «ναυτιλομένους» για τη μάχη της ψήφισης των προαπαιτούμενων - Media

Τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο, κυρίως στο θέμα του φόρου στο κρασί, ετοιμάζει για σήμερα η κυβέρνηση, καθώς κινδυνεύει στα σοβαρά-και για πρώτη φορά-η πλειοψηφία των 155 εδρών.

 

Τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο, κυρίως στο θέμα του φόρου στο κρασί, ετοιμάζει για σήμερα η κυβέρνηση, καθώς κινδυνεύει στα σοβαρά-και για πρώτη φορά-η πλειοψηφία των 155 εδρών.

Η ηγεσία των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, προειδοποίησε τον Νίκο Νικολόπουλο πως εάν καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο δεν θα ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Αχαΐας, ως Πρόεδρος Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος, είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαγραφεί, παρά να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία βουλευτές του κόμματος εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Πληροφορίες επέμεναν χθες πως ιδιαίτερα προβληματισμένος ως προς τη στάση του στην ψηφοφορία είναι ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών Στάθης Παναγούλης, ο οποίος δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της ΚΟ χθες το πρωί, όπως δεν προσήλθαν και αρκετοί ακόμα βουλευτές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προδικαστεί η στάση ορισμένων εξ αυτών. 

Το Real.gr επεδίωξε να επικοινωνήσει αρκετές φορές χθες, μέχρι αργά το βράδυ, με τον Στάθη Παναγούλη η μη ανταπόκριση του βουλευτή, όμως, ενισχύει προφανώς τις φήμες ότι προβληματίζεται να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Υποψήφιοι να μην υπερψηφίσουν τουλάχιστον τη διάταξη για το κρασί είναι και κάποιοι βουλευτές κυρίως από νησιά του Αιγαίου που διαθέτουν οινοποιητικές μονάδες όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες. 

Ο δε βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε στη Βουλή απόσυρση του άρθρου για το φόρο στο κρασί. «Είναι μικρή η επιβάρυνση, αλλά για ψυχολογικούς λόγους να το αποσύρουμε και να βάλουμε την ίδια επιβάρυνση στο ουίσκι, στη βότκα, στο τζιν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ θέμα με το συγκεκριμένο άρθρο θέτουν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Αλλαγές στη φορολογία του κρασιού

Υπό αυτό το κλίμα και προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα σε αλλαγές στη φορολογία όπως μετέδωσε το μεσημέρι χθες στον realfm 97,8 και στο μαγκαζίνο του σταθμού η Μαριτίνα Ζαφειριάδου και όπως επιβεβαίωσε το βράδυ στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Οργισμένος ο Αποστόλου

Οργισμένος για τη φορολόγηση στο κρασί, ιδίως για τις πιο φθηνές εμφιαλώσεις, όπως π.χ. αυτές των 1 ή 1,5 ευρώ, εμφανίζεται και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Οι σχέσεις Τσακαλώτου-Σταθάκη

Εντύπωση στους βουλευτές που παρακολούθησαν την κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί χθες – και την οποία αποκάλυψε το Real.gr – προκάλεσε το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, που πραγματοποιούν τη διαπραγμάτευση. 

«Να σας απαντήσει γι’ αυτά ο Σταθάκης, τι ρωτάτε εμένα, αυτός έκανε τη διαπραγμάτευση» φέρεται να είπε σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαρροές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκείνοι εξειδίκευσαν τις ερωτήσεις τους για τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

 

Πηγή: Real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:00