search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:01
MENU CLOSE

Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα

25.11.2015 13:06
Παρασκευόπουλος: Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα - Media

Νέο κύκλο συζητήσεων και αντιδράσεων αναμένεται να φέρει η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου σχετικά με την έννοια του πολιτικού κρατούμενου.

 

Νέο κύκλο συζητήσεων και αντιδράσεων αναμένεται να φέρει η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου σχετικά με την έννοια του πολιτικού κρατούμενου. «Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα» σημείωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την παρουσία του στην συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, λέγοντας παράλληλα, ότι σύμφωνα με την επιστημονική του άποψη, η έννοια του πολιτικού κρατούμενου είναι χρήσιμη προκειμένου να «περιγράψει ελαφρά εγκλήματα με πολιτικο-οικονομικό σκεπτικό». Όπως είπε ο υπουργός «υπάρχουν μόνο κρατούμενοι. Ένα πρόβλημά μας είναι, όμως, ότι ασχολούμαστε με ορισμένους “επώνυμους” κρατούμενους, ενώ θα έπρεπε να ασχολούμαστε με όλους το ίδιο».

Το ζήτημα ανέκυψε ύστερα από την ερώτηση που δέχτηκε ο υπουργός από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θόδωρο Παπαθεοδώρου αν συμφωνεί με δήλωση του Πάνου Λάμπρου σχετικά με την υπάρξη πολιτκών κρατούμενων. «Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν το προβλέπει η νομοθεσία μας ούτε υπάρχει κανείς να έχει οδηγηθεί στην φυλακή με αυτά τα χαρακτηριστικά», ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Και συνέχισε λέγοντας πως «η έννοια του πολιτκού κρατούμενου είναι χρήσιμη. Αφορά ελαφρά εγκλήματα με πολιτικο-οικονομικό σκεπτικό. Τέτοιες πράξεις που γίνονται στην προσπάθεια προάσπισης μεγάλου κοινωνικού συμφέροντος με παράλληλη προσπάθεια να μην θιγούν συμφέροντα άλλων». Εξήγησε μάλιστα ο Νίκος Παρασκευόπουλος ότι «αυτές οι πράξεις θα άξιζε να χαρακτηριστούν πολιτικά εγκλήματα. Για παράδειγμα πράξεις που γίνονται σε διαδηλώσεις, όχι όμως αυτές που φτάνουν να πετούν βόμβες», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50