search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Αλεξιάδης για μαύρο χρήμα: Δήλωσε το να το σώσεις

01.12.2015 15:58
Το «μαύρο» χρήμα μειώθηκε κατά 20 δισ. ευρώ - 750 ευρώ «μαύρα» δαπανά κάθε Έλληνας - Media

Τελευταία ευκαιρία έως και τα μέσα Δεκεμβρίου όπου αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για μαύρο χρήμα και περιουσιολόγιο…

 

Τελευταία ευκαιρία έως και τα μέσα Δεκεμβρίου όπου αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για μαύρο χρήμα και περιουσιολόγιο, έχουν οι κατέχοντες μαύρου χρήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό να το δηλώσουν και να πληρώσουν τον απαιτούμενο φόρο ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν νόμιμα

Έτσι λοιπόν όσοι ακολουθήσουν το ρητό της παλαιάς αλλά κλασικής διαφήμισης «Αν το δηλώσεις θα το σώσεις», θα είναι τυχεροί, διαφορετικά  κινδυνεύουν  με εξαντλητικό πρόστιμο που θα φθάνει σε ύψος το ισόποσο της αξίας ενός ακινήτου, ενός αυτοκινήτου κ.ο.κ.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι να στείλει ένα σημείωμα μέσω της υπηρεσίας Taxisnet ή να δημιουργηθεί μια ειδική εφαρμογή όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να μπει με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτει προκειμένου να δει την εικόνα που το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών έχει συντάξει για τα περιουσιακά στοιχεία που υπάρχουν σε διάφορα αρχεία και λίστες.

Στις λίστες αυτές περιλαμβάνονται και οι λίστες που ήρθαν πρόσφατα από το εξωτερικό, δηλαδή της Γερμανίας με 10.588 ονόματα καταθετών στην Ελβετία.

Ο φορολογούμενος μπαίνοντας σε αυτή την εφαρμογή θα επιλέγει αν συμφωνεί με όσα αναγράφονται ή όχι. Στην περίπτωση που διαφωνεί θα πρέπει να κάνει άμεσα τις απαραίτητες αλλαγές – προσθήκες ή διαγραφές και να ξαναστείλει τα τελικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών. Από τη στιγμή που θα πατήσει το κουμπί «Οριστική υποβολή» γυρισμός δεν υπάρχει. Το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει τα πάντα και να επιβάλλει όπου διαπιστώνει διαφορές σε σύγκριση με τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα τις ανάλογες ποινές, πρόστιμα ή ακόμη και κατασχέσεις.

Για τους φοροφυγάδες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, θα είναι μια τελευταία ευκαιρία, για το κράτος όμως ένας διαρκής αγώνας κατά της φοροδιαφυγής.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού που καλύπτονται πλήρως από τις φορολογικές τους δηλώσεις δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα. Εφόσον έχουν φορολογηθεί κανονικά για τα κεφάλαια αυτά, μπορούν να τα επαναπατρίσουν ανά πάσα χρονική στιγμή χωρίς την παραμικρή ποινή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50