19/01/2019 23:53:15

Η Volkswagen «ξαναμέτρησε» τα πειραγμένα αυτοκίνητα και τα βρήκε 36.000 αντί για 800.000

 8,2 δισεκ. ευρώ ζητούν οι επενδυτές από τη Volkswagen - Media

 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι είχε υποεκτιμήσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε πολύ λιγότερα αυτοκίνητα απ' ό,τι είχε υπολογίσει αρχικά.

"Έπειτα από εσωτερικούς ελέγχους και εκτενή μέτρα, αποδείχθηκε ότι σε σχεδόν όλα τα μοντέλα, οι πραγματικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αντιστοιχούν στις ενδεδειγμένες τιμές", ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της. Η εταιρία πρόσθεσε ότι ο αριθμός των οχημάτων που επηρεάζονται ανέρχεται σε περίπου 36.000 οχήματα.

Η κρίση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αρχικά επικεντρώθηκε στο λογισμικό που είχε τοποθετηθεί σε πετρελαιοκίνητα οχήματα, με την VW να παραδέχεται ότι είχε υποεκτιμήσει τις πραγματικές εκπομπές οξειδίου του αζώτου.

Στις 3 Νοεμβρίου, η VW είπε ότι είχε επίσης παραποιήσει την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 οχήματα που πουλήθηκαν κυρίως στην Ευρώπη και ότι ανέμενε να επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος τουλάχιστον 2 δισεκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων στους πελάτες.

"Ο αρνητικός αντίκτυπος στα κέρδη... δεν έχει επιβεβαιωθεί", ανέφερε η VW. "Το εάν θα έχουμε ένα μικρό οικονομικό αντίκτυπο εξαρτάται από τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης".

Ο Φρανκ Σόπε, αναλυτής στην NordLB σχολίασε: "Φαίνεται να περιορίζεται το μέγεθος των προβλημάτων της VW".

Το εποπτικό συμβούλιο της VW συναντάται σήμερα προκειμένου να συζητήσει την πορεία των ερευνών. Παράλληλα, θα ενημερωθεί από τον επικεφαλής της μονάδας Audi σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν για μετατροπές στα πολυτελή μοντέλα ντίζελ, στα οποία είχε τοποθετηθεί το λογισμικό που επέτρεπε την παραποίηση των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.