search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:04
MENU CLOSE

Συνάντηση ΓΓΙΦ με εκπρόσωπο του Οργανισμού UN Women

16.12.2015 11:25
Συνάντηση ΓΓΙΦ με εκπρόσωπο του Οργανισμού UN Women - Media

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Φωτεινής Κούβελα με την κα Kalliopi Mingeirou, ειδική σε θέματα καταπολέμησης βίας κατά των γυναικών, του Οργανισμού UN WOMEN.

 

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Φωτεινής Κούβελα με την κα Kalliopi Mingeirou, ειδική σε θέματα καταπολέμησης βίας κατά των γυναικών, του Οργανισμού UN WOMEN. Ο Οργανισμός αποτελεί τμήμα του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και ειδικεύεται σε θέματα ισότητας των φύλων και ενδυνάμωσης των γυναικών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών για την ισότητα των φύλων. Ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επιβαρύνει δυσανάλογα τον γυναικείο πληθυσμό, η ισότητα των φύλων, παρά τις διαφαινόμενες προσπάθειες παγκοσμίως προς υποβάθμιση του ζητήματος, μπορεί να γίνει το όχημα για την καταπολέμηση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και χρήζει συντονισμένης δράσης για την πρόληψη και την υποστήριξη των θυμάτων.

Τέλος, έγινε ειδική αναφορά και συζήτηση για σχετικές δράσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες πρόσφυγες, οι οποίες λόγω της ιδιαίτερα ευάλωτης θέσης τους, γίνονται συχνά θύματα έμφυλης βίας και trafficking.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50