19/02/2019 17:57:21

«Ναι μεν αλλά» από τον Κατρούγκαλο για τον φόρο στα μπλοκάκια

«Ναι μεν αλλά» από τον Κατρούγκαλο για τον φόρο στα μπλοκάκια - Media

Διευκρινήσεις για τις αλλαγές στη φορολόγηση του εισοδήματος όσων αμείβονται με «μπλοκάκι» δίνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «για λόγους ισονομίας» δεν θα εξαιρεθούν από την αύξηση των εισφορών.

Σε ανακοίνωση του υπουργού αναφέρονται τα εξής:

 «Βασική αρχή του νομοσχεδίου είναι, για λόγους ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, η εφαρμογή όμοιων κανόνων για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των εισφορών. Ισονομία όμως δεν σημαίνει αδιαφορία ως προς τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το προσχέδιο του Υπουργείου, προβλέπει στο άρθρο 52 παρ. 2 εδ. γ, ότι εξομοιώνονται με τους μισθωτούς «και άλλα πρόσωπα ασφαλιστέα λόγω ιδιότητας, για το εισόδημα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση».

»Συνεπώς, για τα “μπλοκάκια” θα μελετηθεί περαιτέρω ο ιδανικός τρόπος συνυπολογισμού των εισφορών στα έξοδα όπως και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών και θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τους νέους επιστήμονες, ούτως ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους, χωρίς να θιγεί ο κανόνας της ισονομίας ως προς τις εισφορές».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.