search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Έρευνα: Τα πλαστικά τάπερ παχαίνουν!

20.01.2016 16:48
Έρευνα: Τα πλαστικά τάπερ παχαίνουν! - Media
 
Μπορεί τα τάπερ να διευκολύνουν την ζωή μας, καθώς με αυτά μπορούμε να μεταφέρουμε όπου θέλουμε το φαγητό μας και δεν σπάνε αν πέσουν από τα χέρια μας. Ωστόσο, δεν είναι καλά για την υγεία μας.

 

Μπορεί τα τάπερ να διευκολύνουν την ζωή μας, καθώς με αυτά μπορούμε να μεταφέρουμε όπου θέλουμε το φαγητό μας και δεν σπάνε αν πέσουν από τα χέρια μας. Ωστόσο, δεν είναι καλά για την υγεία μας.
 
Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλαστικών τάπερ, μπορούν να μεταφερθούν στο φαγητό και στη συνέχεια στον οργανισμό μας με αρνητικές επιπτώσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση PLOS One.
 
Η έρευνα έδειξε ότι οι οι φθαλικές ενώσεις (phthalates), μια ομάδα χημικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ανθεκτικών και εύκαμπτων πλαστικών, επηρεάζουν την ορμονική λειτουργία και το μεταβολισμό.
 
Οι μεταβολικές διεργασίες του ανθρώπινου σώματος επιβραδύνονται και αυξάνεται το βάρος του κι αυτό συμβαίνει κυρίως στο γυναικείο σώμα, όπως αναφέρουν επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικών Ερευνών Χέλμχολτζ της Γερμανίας.

Ο Δρ. Μάρτιν Βον Μπέργκεν επεσήμανε ότι «η συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης συγκέντρωσης φθαλικών ενώσεων στο ανθρώπινο σώμα και την αύξηση του βάρους έχει ήδη αποδειχθεί στο πλαίσιο επιδημιολογικών μελετών και πρέπει να αναλυθεί λεπτομερέστερα. Κάθε κιλό επιπλέον βάρους επάνω από το ιδανικό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, βλαβών στις αρθρώσεις, χρόνιας φλεγμονής και καρκίνου, με τον αριθμό υπέρβαρων ανθρώπων να αυξάνεται συνεχώς ανά τον κόσμο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50