search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Αντιδρούν οι καθολικοί και οι κεντροδεξιοί στην Ιταλία για το σύμφωνο συμβίωσης

30.01.2016 14:55
Αντιδρούν οι καθολικοί και οι κεντροδεξιοί στην Ιταλία για το σύμφωνο συμβίωσης  - Media

Μετά την μαζική κινητοποίηση υπέρ της έγκρισης των συμφώνων συμβίωσης η οποία οργανώθηκε σε εκατό ιταλικές πόλεις, σειρά έχουν οι καθολικές και κεντροδεξιές οργανώσεις οι οποίες εναντιώνονται.

 

Μετά την μαζική κινητοποίηση υπέρ της έγκρισης των συμφώνων συμβίωσης η οποία οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε εκατό ιταλικές πόλεις, σήμερα σειρά έχουν οι καθολικές και κεντροδεξιές οργανώσεις οι οποίες εναντιώνονται στην ψήφιση του νόμου.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Τσίρκο Μάσιμο στην Ρώμη βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση του Family Day (Ημέρα της Οικογένειας) με σύνθημα “προς την υπεράσπιση των παιδιών και των οικογενειών μας”.

Οι οργανωτές, νωρίτερα, συναντήθηκαν με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, το κόμμα του οποίου, Νέα Κεντροδεξιά, αντιτίθεται στην έγκριση των Συμφώνων Συμβίωσης.

Το κύριο σημείο που προκαλεί την αντίδραση των συντηρητικών δυνάμεων και των θρησκευτικών οργανώσεων αφορά, ειδικότερα, την δυνατότητα υιοθεσίας, από το ένα να μέλος του ζευγαριού, του παιδιού που μπορεί να έχει αποκτήσει στο παρελθόν ο σύντροφός του.

Ο σχετικός νόμος, ο οποίος στηρίζεται από την κεντροαριστερά του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, θα αρχίσει να συζητείται στην Γερουσία της Ρώμης την ερχόμενη εβδομάδα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50