search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:54
MENU CLOSE

«Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1902
03-02-2016
04.02.2016 04:00
kke3_1.jpg

Πανέτοιμος ο Περισσός για την πρώτη μεγάλη μάχη που δίνεται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα

 

Στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και όχι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους κρίνεται το μέλλον του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΚΚΕ. Εκεί καλεί ο Περισσός να δώσουν την απάντησή τους οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, την ώρα που όλα τα μέτωπα οξύνονται.

Οι αγρότες, μέρα με τη μέρα, σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση ενισχύοντας με περισσότερα τρακτέρ τα μπλόκα αλλά και αυξάνοντας τις ώρες αποκλεισμού των δρόμων και των παρακαμπτήριων οδών, αρνούμενοι παράλληλα στη συντριπτική πλειονότητά τους τη συνάντηση με την κυβέρνηση.

Η ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση πλησιάζει, την ίδια ώρα που κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη συμμετοχή αγροτοσυνδικαλιστών της Ν.Δ. και τη δήθεν στήριξη της Χρυσής Αυγής, ώστε να μιλήσουν για «υποκινούμενες κινητοποιήσεις» που έχουν στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.

Την εν λόγω κυβερνητική παραφιλολογία αντέκρουσε με δηλώσεις του ο γ.γ. της Κ. Ε. του ΚΚΕ τονίζοντας πως «μπορεί στα μπλόκα να έχουν παρεισφρήσει και ναζί, σε άλλα υπάρχουν και αναρχοαυτόνομοι», επισημαίνοντας όμως στη συνέχεια ότι «δεν είναι αυτό το κυρίαρχο στοιχείο».

Ακόμη ο  Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε ο πρώτος, και ο μοναδικός μέχρι στιγμής, επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος που πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των μπλόκων, τονίζοντας ότι «δεν είναι ακραία επιλογή ή τυχοδιωκτική ενέργεια το κλείσιμο των δρόμων, αφού αποφασίζεται στα όργανα του κινήματος».

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να πράξει διαφορετικά, την ώρα που στο μαζικότερο από τα μπλόκα των αγροτών, αυτό στη Νίκαια της Λάρισας, βρίσκεται και το μέλος της Κ. Ε. του κόμματος και βετεράνος αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

Η πρώτη μεγάλη μάχη, σε κάθε περίπτωση, δίνεται την Πέμπτη στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη γενική απεργία, που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη μετά το 2012 και να δημιουργήσει προηγούμενο τέτοιο που θα οδηγήσει σε νέα αντίστοιχη κινητοποίηση κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αν τελικά αυτό έρθει – παρά τις αντιδράσεις. Για την προετοιμασία της απεργίας, εκτός από τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς και τις εξορμήσεις στις γειτονιές, ετοιμάστηκαν και δύο προπαγανδιστικά σποτ από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αλλά και από το ΚΚΕ.

Ο Περισσός φαίνεται πως έχει επιλέξει την τακτική της ολομέτωπης επίθεσης απαντώντας σε κάθε μια από τις κινήσεις  της   κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Κάπως έτσι, μια ημέρα μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο  Πέραμα και τη συνάντηση με τον εκεί δήμαρχο, το ΠΑΜΕ βρέθηκε έξω από το δημαρχείο διαμαρτυρόμενο για το ασφαλιστικό αλλά και το επερχόμενο φορολογικό και καλώντας στην απεργία της Πέμπτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:54