search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:57
MENU CLOSE

Σύγκρουση για τον Αχελώο

26.11.2009 13:29

Στο «ρινγκ» του Συμβουλίου της Επικρατείας παίζεται η πρώτη δημόσια σύγκρουση Δημήτρη Ρέππα Τίνας Μπιρμπίλη με αφορμή το θέμα της εκτροπής της Αχελώου.

Στο «ρινγκ» του Συμβουλίου της Επικρατείας παίζεται η πρώτη δημόσια σύγκρουση Δημήτρη Ρέππα Τίνας Μπιρμπίλη με αφορμή το θέμα της εκτροπής της Αχελώου. Υπουργείο Υποδομών και υπουργείο Περιβάλλοντος παρου σίασαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις βγά ζοντας στη φόρα την πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα.

◆ Η Τίνα Μπιρμπίλη μίλησε για την ανάγκη επανεξέτασης του έργου της εκτροπής και δεν τάχθηκε υπέρ της αναστολής των εργασιών, την ίδια στιγμή που διευθυντικά στελέχη του υπουρ γείου Υποδομών είχαν καταθέσει έγγραφα, σύμ φωνα με τα οποία «εάν ’’παγώσουν’’ τα έργα θα προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές». Στο παιχνί δι μπήκαν και οι Θεσσαλοί πράσινοι σύντροφοι, οι οποίοι άρχισαν να διαμηνύουν ότι «με αυτά που λέτε θα πιάσουμε πάτο στον κάμπο».

◆ Ο Δημήτρης Ρέππας, ως παλιά καραβάνα, απαντώντας την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή για τον Αχελώο δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αναφέρθηκε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: «Η εκτρο πή του Αχελώου από τη δεκαετία του 1980, που την εμπνεύστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι μία επιλογή που τη στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις», ανέφερε, συμπληρώνοντας, για να λειάνει λίγο την κατάσταση, το αυτονόητο: «Οι όποιες επιλογές θα πρέπει να είναι σύμφω νες με το κοινοτικό δίκαιο και τις δικαστικές αποφάσεις».

Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει κυβερνητική γραμμή. Και η απάντηση δεν είναι εύκολη, αφού δεν χωρούν σε μια μασχάλη και το καρ πούζι της πράσινης ανάπτυξης και το καρπούζι της ικανοποίησης συμφερόντων, τοπικών και όχι μόνον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:57