search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:12
MENU CLOSE

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες – Νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα

23.02.2016 14:24
Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα σε Τέμπη και Εγνατία - Ανοιχτό το τελωνείο του Προμαχώνα - Media

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες οι οποίοι αποτιμούν αρνητικά το αποτέλεσμα της συνάντησης εκπροσώπων 39 μπλόκων με τον πρωθυπουργό, τη Δευτέρα.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες οι οποίοι αποτιμούν αρνητικά το αποτέλεσμα της συνάντησης εκπροσώπων 39 μπλόκων με τον πρωθυπουργό, τη Δευτέρα.

Οι αγρότες δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις προτάσεις της κυβέρνησης για φορολογικό και ασφαλιστικό, εκτιμώντας ότι δεν αλλάζουν την ουσία των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό.

Λάρισα: Και νέο μπλόκο από τους αγρότες των Τεμπών

Και νέο μπλόκο στη γέφυρα του Πηνειού, λίγο πριν την διασταύρωση Στομίου, έστησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι αγρότες των Τεμπών, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβαν χθες το βράδυ στη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, στην οποία αποτίμησαν τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι εκπρόσωποι των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

Από τα Τέμπη, όπου παραμένει ο κύριος όγκος των τρακτέρ, μετακινήθηκαν 25 τρακτέρ προς την γέφυρα του Στομίου, την οποία και απέκλεισαν, επίσης επ’ αόριστον, όπως λένε οι αγρότες, προκαλώντας κυριολεκτικά κυκλοφοριακό έμφραγμα, αφού πλέον και η εναλλακτική διαδρομή από τον παραλιακό άξονα του νομού τίθεται σε αχρηστία. Τις επόμενες ώρες δε σκοπεύουν να κλείσουν και παράδρομους στη γύρω περιοχή, ενώ από τις 4.00 το μεσημέρι μέχρι τις 12.00 το βράδυ θα κλείσει και σήμερα η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι, καθιστώντας απαγορευτική την μετακίνηση και από εκείνη την διαδρομή. Επίσης, στο τραπέζι εξακολουθεί να παραμένει και η πρόταση για αποκλεισμό σιδηροδρομικών γραμμών.

Νέα εναλλακτική διαδρομή από την τροχαία

Σε νέα τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του ΠΑΘΕ προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, μετά το νέο μπλόκο που στήθηκε στο Στόμιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σήμερα από τις 12.30 μ.μ. και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον κόμβο Κορινού του ΠΑΘΕ και θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα οχήματα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.

Αμετακίνητοι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας – Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας εξακολουθούν να αναμένουν απάντηση από την κυβέρνηση στο αίτημα για ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που τέθηκε την Κυριακή μετά τη συνεδρίαση των 69 μπλόκων στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Το αίτημα έχει τεθεί από την πλευρά τους και επίσημα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βαγγέλης Μπούτας με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά μέχρις στιγμής απάντηση δεν έχει δοθεί.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τον Β. Μπούτα, τι έχουν να αναμένουν από μία πιθανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του Α Τσίπρα με εκπροσώπους άλλων αγροτικών μπλόκων, ο κ Μπούτας επισήμανε: «Περιμένουμε απαντήσεις στα πέντε αιτήματα μας που είναι διαφορετικά από τα αιτήματα που συζητήθηκαν χθες, και εκφράζουν τους μικρομεσαίους αγρότες στη συντριπτική τους πλειοψηφία από όλη την Ελλάδα».

Κατά τα λοιπά, οι αγρότες της Νίκαιας παραμένουν σε «θέση μάχης» και αύριο ετοιμάζονται με δυο λεωφορεία να μεταβούν στον Προμαχώνα για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των συναδέλφων τους του εκεί μπλόκου.

Επ’ αόριστον κλειστός ο κόμβος των Μικροθηβών

Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ και στον κόμβο Μικροθηβών. Οι αγρότες του εκεί μπλόκου αποφάσισαν μετά την ολοκλήρωση, προ ολίγου της γενικής συνέλευσης των μελών του, να προχωρήσουν αιφνιδιαστικά σε κλείσιμο τόσο της ΠΑΘΕ όσο και των παράδρομων του συγκεκριμένου κόμβου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά οχήματα και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Απόφαση των αγροτών είναι ο αποκλεισμός του κόμβου και των παράδρομων να διαρκέσει επ αόριστον. Απόφαση, στην οποία όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Χρ. Πάντσιος, οδηγήθηκαν μετά το χθεσινό ναυάγιο των συνομιλιών στο Μαξίμου. Μάλιστα στις σκέψεις τους είναι να κλείσουν και την παλιά Εθνική Οδό Βόλου-Αθήνας που αποτελεί εναλλακτική διαδρομή κίνησης των οχημάτων.

Μπλόκα και στην Κρήτη – Προπηλακισμός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου στον κόμβο Μαλίων-Οροπεδίου προχώρησαν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στον κόμβο αποκλείοντας τη Εθνική Οδό και από τα δυο ρεύματα, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω Μαλίων και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ’ αόριστον εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τα αποτελέσματα της συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών και διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Την ίδια ώρα στο μπλόκο στα Πραιτώρια Ηρακλείου παραμένουν οι αγρότες τονίζοντας πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους αν δε δικαιωθούν, εκτιμώντας ότι αυτό που έγινε στο χθες στο Μαξίμου «δεν ήταν άλλο από ένα ακόμα ελιγμό της κυβέρνησης».

Στο μεταξύ στις 18:30 ο απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού των αγροτών όλης της Κρήτης στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηράκλειου όπου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ομάδα αγροτών επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ηγουμενίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV» όπου έδινε συνέντευξη. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο τέλος της συζήτησης, όταν ο κ. Ηγουμενίδης ανέφερε ότι, εφόσον υπάρξουν οι βελτιωτικές αλλαγές, θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07