search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει ο Βγενόπουλος – Εμπλέκει Βαξεβάνη και εισαγγελέα Εφετών

25.02.2016 19:41
bgenopoulos.jpg

Για ευθείες και αθέμιτες πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με τη συνεπικουρία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έκανε λόγο ο επικεφαλής της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε την ικανοποιήση του για την απόφαση της εισαγγελέως Εφετών να θέσει στο αρχείο σειρά κατηγοριών σε βάρος του από την Κύπρο, απόφαση που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τερμάτισε «μια μακρόχρονη περίοδο ιδιότυπης ομηρείας».

Ο επικεφαλής της MIG αποκάλυψε ότι η Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει κατά της Ελλάδος και διεκδικεί αποζημείωση 4 δισ. για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Ενημέρωσε δε ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού, στο οποίο έχει προσφύγει η MIG και άλλοι επενδυτές διεκδικώντας 1,2 δις ευρώ επειδή η Λαϊκή Τράπεζα καταστράφηκε από παράνομες πράξεις και παραλείψεις  οργάνων και εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή η νόμιμη απαίτησή μας, ανέφερε, δυστυχώς ήταν η αιτία πρωτοφανών εχθροπραξιών από κύκλους της Κύπρου, που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. 

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στη συκοφαντική εκστρατεία, όπως υποστήριξε, σε βάρος του ομίλου του αλλά και του ίδιου προσωπικά από τον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη.

«Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου» είπε «και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, «θα μπορούσε να βοηθήσει».

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης o Κ. Βαξεβάνης, ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, απέκτησε πολιτικά ερείσματα, κάτι που του επέτρεπε να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη.

Κατήγγειλε ότι τα διάφορα θέματα που αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος αναβιβάζονται από ορισμένα όργανα της δικαιοσύνης ως θέματα, ενώ με παραινέσεις του παρακινεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις σε υπουργούς.

Έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κ. Βαξεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομίλου, ο οποίος υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί αυτή την υπόθεση, κάνοντας λόγο για ανοχή της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Έκανε επίσης λόγο για εκφοβισμό καθώς όταν βγαίνει μια απόφαση που καταδικάζει τον Κ. Βαξεβάνη ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποίηση. Ο Κ. Βαξεβάνης, είπε,  έχει καταδικαστεί για συκοφαντία σε δύο μηνύσεις ενώ εκκρεμούν σε βάρος του άλλες 17. 

Κατήγγειλε ακόμα ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε δικαστικά έγγραφα. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ράικου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως ανέφερε, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του, είπε ο κ. Βγενόπουλος, δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά για τις κατηγορίες πέραν του  ότι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι, απάντησε «δεν θυμάμαι». Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, η υπόθεση λανθασμένα συνεχίστηκε αλλά τελικά βγήκε το αθωωτικό αποτέλεσμα.  Όπως αποκάλυψε, υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απόρρητων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή και Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. Αναρωτήθηκε δε για ποιο λόγο η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει ταχύτατα.

Καταλήγοντας ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του τεκμηριώνονται από έγγραφα που έδωσε στους δημοσιογράφους, ενώ διαθέτει σειρά άλλων στοιχείων τα οποία είναι εμπιστευτικά και δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα αλλά είναι έτοιμος να τα προσκομίσει αρμοδίως αν του ζητηθεί ώστε να συνδράμει στην καλύτερη αντιμετώπιση φαινομένων που αφήνουν ανεπίτρεπτες αμφιβολίες για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. 

Απαντώντας  σε ερωτήσεις ανέφερε την περίπτωση δίωξης των στελεχών της Alpha Bank για τα προσωπικά δάνεια προς τον κ. Σταύρο Ψυχάρη. Ο επικεφαλής της MIG υποστήριξε ότι είναι αδύνατο να υπάρχει δόλος σε 10 στελέχη της Alpha Bank, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως δεν καταφέρεται  εναντίον του κ Τσίπρα ή της κυβέρνησης. «Εγώ εξηγώ τις απίστευτα άστοχες ενέργειες του υπ. Δικαιοσύνης. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω μέσα ενημέρωσης ούτε έχω δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Η ερμηνεία για ότι γίνεται σε ότι αφορά εμάς ακούει στο όνομα “Βαξεβάνης”. Οι καταγγελίες μου πρέπει να ερευνηθούν από τη δικαιοσύνη αλλά και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, κατέληξε.» 

 

Βαξεβάνης: Ψευδή τα όσα είπε ο Βγενόπουλος – Παράσταση για τα διαπλεκόμενα media

Ποτέ δεν πρότεινε στον Ανδρέα Βγενόπουλο να του φτιάξει το προφίλ ή δέχτηκε οποιοδήποτε δώρο από τον ίδιο απάντησε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Όπως εκτιμά ο δημοσιογράφος, η συνέντευξη τύπου του Α.Βγενόπουλου είχε ως στόχο «να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα Μέσα της διαπλοκής που περίμεναν στη γωνία, να πράξουν δημοσιεύματα και τίτλους, μαύρες εικόνες και αμφιβολίες για μένα χωρίς να κινδυνεύουν».

Τέλος στην απάντησή του σημειώνει ότι το καταστατικό όλων των εκδοτικών εταιριών  περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, από έκδοση βιβλίων έως κινηματογραφικές παραγωγές και είναι ένα τυπικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:07