search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00
MENU CLOSE

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το προσχέδιο ανακοίνωσης για το προσφυγικό

07.03.2016 16:24
Μητσοτάκης στο CNBC: «Ο Τσίπρας καταστρέφει τη φήμη της χώρας»  (Video) - Media

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε το προσχέδιο ανακοίνωσης της Συνόδου της ΕΕ για το προσφυγικό, που εν τέλει απορρίφθηκε.

Η αρχή έγινε όταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εκτίμησε ότι το προσχέδιο ανακοίνωσης δεν έχει καμία σχέση με όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το προσχέδιο θα είναι και το τελικό κείμενο. Δυστυχώς δεν φαίνεται να πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις που από κοινού συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων στη συνάντηση που είχαμε την Παρασκευή», δήλωσε στον Real FM και προσέθεσε:

«Το προσχέδιο αυτό δεν είναι ικανοποιητικό για τη χώρα και περνάει κάτω από τον πήχη. Τον χαμηλό πήχη, τον οποίο εμείς βάλαμε στον πρωθυπουργό, στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή».

Στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε μέσω twitter ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, χαρακτηρίζοντας την ΝΔ «κόμμα του Βίζεγραντ».

Την «σκυτάλη» πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, που επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ και με ανακοίνωσή της τον κατηγορεί πως υπονομεύει την ελληνική προσπάθεια.

»Αποτελεί ένδειξη απίστευτης μικρότητας και εθνικής ανευθυνότητας, την ώρα που ο Πρωθυπουργός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης και πριν ακόμη ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί διαρροές, οι οποίες μετά από λίγο διαψεύδονται, υπονομεύοντας την ελληνική προσπάθεια. Ο ελληνικός λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», ανέφερε ο Όλγα Γεροβασίλη.

Σημειώνεται ότι στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συνολική προσέγγιση της ΝΔ στο προσφυγικό, ισχυριζόμενος ότι η θέση για κλειστά κέντρα κράτησης – που υποστήριξε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών – δεν αποτελεί ακροδεξιά τοποθέτηση.

«Είμαι πολύ σαφής: ακροδεξιά δεν υπάρχει στη ΝΔ. Τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα είναι μία πρόβλεψη που κατ΄αρχάς υπάρχει στον ίδιο τον κώδικα της συνθήκης της Σένγκεν και είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου οι παράτυποι μετανάστες να μπορούν να βρίσκονται κάπου, μέχρι να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους . Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν το αρνείται. Ούτε ο ίδιος πρωθυπουργός αρνήθηκε την ανάγκη να έχουμε τέτοια κέντρα, στη συζήτηση που είχαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:00